Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

YABANCILAR HUKUKU ( 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'yla Güncellenmiş )

YABANCILAR HUKUKU ( 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'yla Güncellenmiş )



Sayfa Sayısı
:  
352
Kitap Ölçüleri
:  
16x23 cm
Basım Yılı
:  
2013
ISBN NO
:  
9789750225086

48,00 TL









Türk yabancılar hukukuna önemli yapısal değişiklikler getiren 6458 sayılı "Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu"nu dikkate alınmak suretiyle, Kitabın güncellenmiş 4. Baskısı gerçekleştirilmiştir.

Çalışmalarının önemli bir kısmını yabancılar ve mülteci hukuku konularına yoğunlaştıran Yazar, bu alanda üslenmiş olduğu akademik çalışma, konferans, çalıştay, seminer ve derslerin sağlamış olduğu birikimi ve deneyimi kitaba yansıtmıştır.

Kitapta yabancılar hukuku konuları hem uluslararası hukuk hem iç hukuk bağlamında gerek idari uygulamalar gerekse yargı kararları göz önünde bulundurularak fonksiyonel bir sistematikle okuyucunun dikkatine sunulmaktadır. Kitabın dikkati çeken diğer bir önemli özelliği de konuların soyuttan somuta, genelden özele, teoriden pratiğe doğru, yalın, sade ve akıcı bir üslupla okuyucunun aklına gelebilecek tüm sorulara net cevaplar verecek bir şekilde kaleme alınmış olmasıdır.

Kitapta, Türkiye'deki yabancılar ve mültecilerle ilgili olarak Avrupa insan Hakları Mahkemesinin yakın tarihlerde vermiş olduğu kararlar, gerek Anayasa ve kanunlarda gerekse düzenleyici işlemlerde ve idari uygulamalarda meydana gelen değişiklikler eklenmiş, ayrıca, Danıştay 10. Dairesinin yabancılar ve mülteci hukukuna ilişkin kararlarına da kitapta yer verilmiştir.

Türk yabancılar hukukundaki en güncel gelişmeleri içeren kitap, gerek öğrenciler için ders kitabı olarak gerekse uygulamacılar açısından rehber kitap olarak yararlı olacaktır.
 
Konu Başlıkları
Genel İlkeler
Ülkeye Giriş
İkamet ve Seyahat
Çalışma Hak ve Özgürlüğü
Eğitim ve Öğretim Özgürlüğü
Mülkiyet ve Miras Hakları Sınır Dışı Edilme Suçluların İadesi
Göçmenler
Mülteciler ve Sığınmacılar