Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Prof.Dr.Ahmet GÖKDERE ye Armağan ( Ekonomi Ve Hukuk Üzerine Yazılar )

Prof.Dr.Ahmet GÖKDERE ye Armağan ( Ekonomi Ve Hukuk Üzerine Yazılar )



Sayfa Sayısı
:  
662
Kitap Ölçüleri
:  
16x23 cm
Basım Yılı
:  
2011
ISBN NO
:  
9786055593681

500,00 TL









SUNUŞ


















Bu kitap, birlikte çalışma onur ve mutluluğuna erişmiş, bir kısmı öğrenci¬si olan meslektaşlarının, 2003 yılında emekli oluncaya kadar Ankara Üniversi¬tesi Hukuk Fakültesi bünyesinde görev yapmış bulunan Prof. Dr. Ahmet Gökdere\\\′ye sundukları bir armağandır.















1963 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi\\\′nin Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi ve Maliye Bölümünde lisans eğitimini tamamladık¬tan sonra, Ankara Hukuk Fakültesi\\\′nde, o zamanki adıyla, Ekonomi Kürsüsü\\\′ne asistan olarak atanarak akademik hayatına başlayan Sayın Prof. Dr. Gökdere, yüksek lisans eğitimini Siyasal Bilgiler Fakültesi\\\′nde sürdürmüştür. Uzun yıllar Hukuk Fakültesi\\\′nde Ekonomi ve Maliye Bölüm Başkanlığı yanında Ekonomi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini de üstlenen ve son yıllarında münhasıran Avrupa Birliği konusunda çalışmış olan Prof. Gökdere, A.Ü. Basın Yayın Yük¬sek Okulu, Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM), Hacettepe ve Bilkent Üniversitesi başta olmak üzere çeşitli kuruluşlarda, eko¬nomi ve uluslararası ekonomik ilişkiler dersleri vermiştir.


















Prof. Gökdere, yayın listesine bir göz atıldığında da görüleceği üzere, hem çok eser veren hem de ilgi alanı çok geniş olan bir bilim adamıydı. Profe¬sör Gökdere\\\′nin yayın listesine yansımayan bir özelliği, zaman zaman hiciv sınırlarına yaklaşan fakat kendisini de dışlamayan olağanüsü mizah yeteneğiydi; eğer mizah ve hiciv zekânın doğru orantılı bir türevi ise Gökdere\\\′yi mizahın ustası saymak gerekir. Prof. Gökdere\\\′nin bir başka özelliği de yeni düşüncelere, yeniliklere son kertede açık oluşu; başarıya olan tutkusuydu: akranları arasında bilgisayar kullanmaya ilk başlayanlardan, cep telefonunu ilk edinenlerdendi; oldukça geç sayılabilecek bir yaşta heves ettiği tenis sporuna kısa sürede ustala-şacak kadar tutkuyla bağlı idi. Hastalığının ilk evrelerinde ve ağır bir tedavi görürken, daha önce başladığı bir çalışmayı sürdürüp tamamlayacak ölçüde özveriye sahipti. Ekonomi ve ekonomi politikası konularındaki bilgi birikimi ve çözümleme yeteneği ile bilimsel titizliği yayınlarında, öğretme becerisi ise öğ¬rencilerinin bilgi dağarcıklarında yer tutmuş olan Prof. Gökdere\\\′nin kişiliğini besleyen ve destekleyen iki arter, müzik sevgisi ve edebi eserlere duyduğu geniş ilgiydi.

















\\\"Ekonomi ve Hukuk Üzerine Yazılar\\\" başlıklı kitabımız, iki bölümden oluşmaktadır. Armağan kitabın \\\"Ekonomi\\\′ başlığım taşıyan birinci bölümü, ekonominin farkh konularında kaleme alınmış makalelerden oluşmaktadır. Bu bölümde Avrupa Birliği\\\′ni çeşitli boyutları ile analiz eden makalelerin yanında, genel ekonomi konularında yazılmış makaleler yer almaktadır.











Armağan\\\′ in ikinci bölümü ise özel hukuktan kamu hukukuna kadar geniş


yelpazede hazırlanmış güncel ve özgün makalelerden oluşmaktadır. Kitabın her iki bölümünde de Avrupa Birliği ile bağlantılı çok sayıda makalenin yer alması, büyük ölçüde Sayın Prof. Gökdere\\\′nin üniversitemizde, Sosyal Bilimler Ensti¬tüsü bünyesinde bu alandaki lisansüstü programın açıldığı 1990 yılından itiba¬ren, bu dünyadan ayrılıncaya kadar Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalında Avrupa Birliği\\\′nin ekonomik boyutuna ilişkin çeşitli dersler vermesinden kaynaklandığı söylenebilir.



Ekonomi Anabilim Dalı olarak, Sayın Prof.Dr. Gökdere\\\′ye ithafen 2008 yılında Armağan kitap çıkarılmasına katkıda bulunmuştuk. İkinci bir Armağan kitabın çıkarılması Sayın Hocamızın arkadaşı Turhan Kitabevinin sahibi Turan Polat Bey\\\′in girişimiyle olmuştur. Kendileri bu Armağan\\\′in tüm basım işlerini yayınevi olarak üstleneceklerini söyleyerek, kitabın hazırlanmasına yardımcı olunmasını rica etmiştir. Ne yazık ki, kitabın basım süreci devam ederken kay¬bettiğimiz Turhan Bey, çıkarılmasını çok arzu ettiği Armağan\\\′in basılmış halini görememiştir. Kendisini saygı ile anıyoruz. Turhan Bey\\\′in vefatından sonra, süreci devam ettirerek kitabın tamamlanmasına büyük katkı yapan Sayın Arif Deniz\\\′e çok teşekkür ederiz.







Ekonominin çeşitli konularında onca eser veren, binlerce öğrenci yetişti¬ren merhum Prof. Ahmet Gökdere\\\′nin anısına sunulan bu Armağan\\\′ın hazır¬lanmasında emeği geçen tüm yazarlara çok teşekkür ediyor ve okuyuculara yararlı olmasını diliyoruz.







Yayın Kurulu 1 Kasım 2011, Ankara













İÇİNDEKİLER






HUKUK





18- AB\\\′nin Üç Sütununun Yargıç Hukuku Üzerinden
Birbiriyle Bütünleşmesi 451

Füsun ARSAVA




19- Avrupa Birliğinde \\\"Vatandaş Girişimi\\\" 479

İlke GÖÇMEN




20- Lizbon Sürecinin Avrupa Birliği\\\′nde Karar Alma Yöntemi
Üzerine Etkileri 521

Haluk GÜNUĞUR



21- Emlak Vergisinin Cumhuriyet Dönemi
Seyir Defteri 549

Ahmet KUMRULU




22- 2004/17/EC ve 2004/18/EC Sayılı Direktifler Çerçevesinde
AT Kamu İhale Mevzuatı ve Sorunları 555

Arif KÖKTAŞ ve Büşra LÜLECİ TORUN




23- Türkiye-AB Ortaklık Hukukunda Yeni Kısıtlama Getirme
Yasağı: Üç Tespit 593

Sahir ÖZDEMİR




24- Kefilin Sorumluluğunun Kapsamına İlişkin
Bir İnceleme 603

Lâle SİRMEN ve İsmail KIRCA




25- At Hukukunda Doğrudan Uygulanabilirlik Sorunu:
Türkiye-Katma Protokol Örneği

Hakan TAŞDEMİR ve Öner AKGÜL 611



26- Elektronik Haberleşme Sektöründe
Abonelik Sözleşmeleri 629

Seçil TUTKUN KARAKAYA





















PROF. DR. AHMET GÖKDERE\\\′NİN ÖZGEÇMİŞİ
















Profesör Ahmet GÖKDERE ortaöğretimini İstanbul\\\′da tamamladı. Siya¬sal Bilgiler Fakültesi Ekonomi ve Maliye Bölümünü bitirdikten sonra, 1963 yılında, 2003 yılma dek görev yaptığı A.Ü. Hukuk Fakültesinde ekonomi asis¬tanı olarak kariyere başladı. 1966-67 yıllarında, London School of Economics and Political Sciences\\\′da \\\"occasional-student\\\" statüsüyle \\\"entegrasyon teorisi\\\" konulu lisansüstü kurslara katıldı. 1969 yılında doktorasını tamamlayan Dr. GÖKDERE, Kasım 1970-Kasım 1971 tarihleri arasında F. Almanya\\\′da Grafing ve Iserlohn\\\′daki Goethe Enstitülerine devam etti; bu arada Türk işgücü göçünün ekonomik etkileri konusundaki araştırmalarını sürdürdü.








1978\\\′de doçent olan Dr. GÖKDERE, çok sayıda uzun-süreli uluslararası seminere katıldı. 23 Temmuz-15 Aralık 1974 tarihleri arasında Hollanda\\\′nın Delft şehrinde Research Institute for Management Science tarafından düzenle¬nen \\\"Regional Industrial Development\\\"; ABD Çalışma Bakanlığında 4-29 Ha¬ziran 1979 dönemindeki \\\"Asgari Ücretler\\\"; 8-21 Şubat 1981 tarihleri arasındaki \\\"Enflasyon\\\" konulu Salzburg semineri bunlar arasındadır.








Son yıllarda münhasıran Avrupa Birliği konusunda çalışmakta olan Dr. GÖKDERE, A.Ü. Basın Yayın Yüksek Okulu, Hacettepe ve Bilkent Üniversite¬si başta olmak üzere çeşitli kuruluşlarda, ekonomi ve uluslararası ekonomik ilişkiler dersleri verdi. A.Ü. Hukuk Fakültesindeki lisans dersleri dışında, aynı Üniversitenin Avrupa Toplulukları yüksek lisans ve doktora programlarında ve Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezinde kuruluşlarından 2003 yılına dek görev yaptı ve ders verdi.








Yazdığı 17 çeviri ve telif kitap arasında en önemlileri, \\\"Batı Göçünün Türk Ekonomisine Etkileri\\\" ve \\\"Avrupa Topluluğu\\\"dur.Prof. GÖKDERE 1991-2000 yılları arasında OECD-SOPEMİ grubunun Türkiye temsilciliğini yürüt¬müştür. Dr. GÖKDERE, 1993\\\′te GAP Televizyonunda 6 ay, haftalık Ekonomi programlarını sunmuştur. TRT-INT\\\′de ise yapımcılığını ve sunuculuğunu üst¬lendiği haftalık \\\"Ekonomiye Bakış\\\" ve \\\"Avrupa Birliğine Doğru\\\" programları¬na 2000 yılına kadar devam etmiştir.