Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Markada Tazminat ve Muhasebe

Markada Tazminat ve Muhasebe



Sayfa Sayısı
:  
282
Kitap Ölçüleri
:  
16X24
Basım Yılı
:  
2014
ISBN NO
:  
9786054940134

20,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...









                                                                              ÖNSÖZ

Bu kitabın amacı; her geçen gün dünyada ve ülkemizdeki işletmeler açısından önemli seviyelere gelen marka hakkı ile ilgili marka hakkına sahip işletmelere, muhasebe meslek mensuplarına, konuyla ilgili hukukçulara, araştırmacılara ve uygulamacılara marka hakkının ne olduğu, nasıl kazanıldığı, haksız kullanımının söz konusu olması halinde tarafların ne gibi yaptırımlar ve haklar ile karşılaşacaklarını görebilmelerini sağlamaktır. Bunun yanı sıra tüm bu işlemlerin muhasebe ve finansal raporlarda nasıl görüneceği de detaylı olarak incelenmiştir.

Marka hakkının hangi yolla edinilirse edinilsin muhasebe işlemleri ve dönem sonlarındaki değerleme konularına açıklık getirilmiştir.


Kitap içerisinde yoksun kalınan kazanç ayrıntılı olarak incelenmiş, markanın hukuka uygun olmayan bir şekilde kullanılması halinde nasıl hesaplandığı somut örneklerle açıklanmıştır. Ayrıca diğer tazminatlar ve olası taleplerde değerlendirilmiştir.


Hesaplanan tazminatların muhasebe kayıtları, ulusal muhasebe sistemi ve TMS/TFRS sistemi ile aşama aşama nasıl muhasebeleştirildiği ve nasıl raporlandığı dönemler itibariyle yine somut örneklerle açıklanmıştır.