Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

İş Güvencesi ve İşe İade Davaları ( Seminer - 29 Mayıs 2010 )

İş Güvencesi ve İşe İade Davaları ( Seminer - 29 Mayıs 2010 )



Sayfa Sayısı
:  
158
Kitap Ölçüleri
:  
16x23 cm
Basım Yılı
:  
2010
ISBN NO
:  
9789758919604

1.281,48 TL









SUNUŞ




Latince kökenli dillerde eğitimin karşılığı olarak kullanılan \"education\" sözcüğü¬nün temeli \"educare\′Ylen. yani yetiştirme, yetkinleştirme, özen göstermeden gelmekte¬dir. O halde öğretini, yetiştirme ve yetkinleşlirmeyi de kapsar biçimde kullandığımız \"eğilim\" terimi. Olivıer Reboul\′ün ifadesiyle, doğuştan son güne dek her alanda \"insan olmayı öğrenmek\"tir.


Öğrenme ise. toplumsal yaşamın bir getirişi olduğu kadar, öğreticileri ve amaç¬larıyla, bilinçli olarak saptanmış bir yöntemler bütünüdür. İşte üniversitenin önemi ve yadsınamaz rolü bu noktada karşımıza çıkacaktır: Doğru ve bilinçli tercih edilen çok yönlü, çokkültürlii ve kaçınılmaz olarak çok dilli bir eğitim.


Kuşkusuz hukuk ve hukuk fakültelerinde amaçlanan eğitim de. yazılı olsun ol¬masın kurallar ağıyla örülü toplumsal yaşamın hem kaynağı hem de bir parçası olan bireyin \"\′insan olmayı öğrenme\" yolunda ilerleyişinin mihenk taşıdır. Kaldı ki. özellikle hukuksal sorunların giderek artış göstermesi ve karmaşık bir hal alması karşısında, bu sorunların bilimsel süzgeçten geçirilmesi gereksinimi daha da belirgin hale gelmiş, hu¬kukun ve btı bilimin yuvası olan hukuk fakültesinin önemini pekiştirmiş, sorumluluk¬larını çoğaltmıştır.


Bu doğrultuda, dünyaya açılmayı hedefleyen, evrensel düşünen, bilişim teknoloji¬lerini en üst seviyede kullanan, üretken, araştırmacı ve girişimci mezunlar yetiştirmeyi; toplumsal yaşamın her alanına ve özellikle bilime sınırsız ve koşulsuz katkı sağlamayı amaçlayan Kadir Has Üniversitesi nin bir parçası olarak, sorumluluğunun bilinci ile bu ilkeleri benimseyen Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi, izleyeceği yöntemi, biliminsanlarının. yargı dünyasının ve uygulamacıların buluşacağı; fikirlerin, eleştiri¬lerin çarpışacağı ve bu yolla çözümlerin üretileceği bilimsel toplantılar, tartışmalar ve sempozyumlarla zenginleştirmeyi kendine görev saymış bulunmaktadır. Fakültemiz, bu bilimsel toplantılardaki görüş ve tartışmaların yazılı hale getirilerek kalıcılığının sağ¬lanması ve ilgili hukuk çevrelerince paylaşılması amacıyla yeni kuşaklara da bilimin aydınlığını yansıtacak bir ayna niteliğindeki kitapları yayımlamayı bu görev ve sorum¬luluğun bir gereği saymaktadır.


Küreselleşme sonucu bilginin, teknolojinin ve iletişimin, sınırları aştığı günümüz dünyasında, ekonomik kriz ve başta işsizlik olmak üzere krizin olumsuz etkileri de aynı hızla yayılarak, birçok ülkeyi ve bu sırada ülkemizi de sarstı; sosyal barış ortamının risk allında olduğunu hissettirecek boyutlara ulaştı. Nitekim, işsizlik riski karşısında alına¬bilecek önlemlerin hukuki boyutunun tartışılması, konunun güncelliği nedeniyle daha da önem kazandı. Gerçekten, ekonomik olduğu kadar sosyal tehlikeleri de beraberinde getiren işsizlik riskinin azaltılmasının, etkin bir iş güvencesi sistemi ile doğrudan bağ¬lantısı nedeniyle kritik öneme sahip, \"iş güvencesi ve işe iade davaları\", bu nedenle, bu yılki seminerimizin konusu olarak tercih edildi. İstanbul Barosu İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu ile ortaklaşa düzenlemiş bulunduğumuz bu Semineri¬mizde. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Başkanı Dr. Mustafa Kılıçoğlu ve aynı Daire Üyesi Mehmet Çamur dışında. Türkiye\′nin dört bir yanından gelen yargıçlar, avukatlar ve akademisyenler, likir alışverişinde bulundular ve sorunlara ışık tutacak bilimsel tartış¬malar sonucu yararlı çözüm önerileri sundular.


İş Hukuku alanında çok güncel ve önem arz eden. \"iş güvencesi ve işe iade davala¬rı\" konulu bu seminerde sunulan çok değerli tebliğleri ve gerçekleşen bilimsel tanışma¬ları da, kitap olarak bilim dünyasının hizmetine sunmuş olmanın heyecan ve sevinciyle, okuyueusuyla buluşacak bu kitabın yararlı olmasını diliyorum.

Prof. Dr. Ali GÜZEL
Kadir Has Üniversitesi
Hukuk Fakültesi Dekanı






İÇİNDEKİLER





Sunuş
Açı I ıs Konuşmaları:
Av. Ahmet Şükrü Eynıirlioğlu, İstanbul Barosu İş ve
Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu Başkanı
Av. Hüseyin Özbek. İstanbul Barosu Genel Sekreteri
Prof. Dr. Ali Güzel. Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı

.111


Feshin Geçerlilik Denetiminde Ekonomik ve Teknolojik Nedenler.
Oturtun Başkanı: Dr. Muştala Kılıçoğlu Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Başkanı Tebliğ Sahibi: Prof. Dr. Devrim Ulııcan Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi


Feshin Geçerliliğinin Denetiminde Ölçülülük İlkesi.
Oturum Başkanı: Dr. Mustafa Kılıçoğlu
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Başkanı
Tebliğ Sahibi: Prof. Dr. Öner Eyrenci
Doğuş Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

.33




Feshin Geçerliliğinin Denetiminde Dürüstlük Kuralı.
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Sarper Süzek Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Tebliğ Sahibi: Doç. Dr. F.rdem Özdemir Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

.53




İşe İade Kararının Uygulanmasında Dürüstlük Kuralı..
Olurum Başkanı: Prof. Dr. Sarper Süzek Atılım Üniversitesi Hukuk Fakiillesi Tebliğ Sahibi: Duç. Dr. Talal Canbolal Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

.81

Genel Tartışma 135
Genel Değerlendirme: Dr. Muştala Kılıçoğlu, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Başkanı.... 154