Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (43)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kolay Mevzuat

İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kolay Mevzuat



Sayfa Sayısı
:  
444
Kitap Ölçüleri
:  
16x23 cm
Basım Yılı
:  
2014
ISBN NO
:  
9786053441335

92,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...












                                                                                              ÖNSÖZ

 


2023 yılında 500 milyar USD İhracat hedefi olan ülkemizin 2013 yılı gerçekleşen ihracat değeri 151.8 milyar USD olmuştur Önümüzdeki on yıllık periyod içerisinde ihracatta üç kat bir büyüme ile gerçekleştirebileceğimiz bu değerin, geçtiğimiz on yıl içerisinde 2003-2013 üç kattan fazla artması ülkemiz ihracatçısının 500 milyar USD'hk değeri yakalamasının çokta zor olmadığını gösteriyor.


 


İşte bu vizyon ve hedef doğrultusunda ihracatçılara verilen teşvik ve desteklerin firmalarımızın yurt dışında rekabet edebilmeleri için özellikle finansman ve fıyatlandırma açısından ayrı bir öneme sahip olduğu değerlendirilmektedir. Dolayısıyla kitabımız, ihracatçı firmalarımıza T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen desteklerin neler olduğunu, başvuruların nasıl yapılıp ardından sürecin nasıl yönetileceği hakkında siz değerli okuyucularımızı bilgilendirme amacı taşımaktadır.


 

İhracatçı firmalarımıza ülkemizin değişik kuruluşları tarafından destekler veya ucuz maliyetli krediler verilmektedir. Bu kuruluşlara örnek vermek gerekirse, T.C. Ekonomi Bakanlığı, KOSGEB, Türk EXIMBANK ve benzerleri olmasına rağmen biz kitabımızda sadece T.C. Ekonomi Bakanlığının vermiş olduğu devlet desteklerini siz değerli okuyuculara aktarmaya çalıştık. Yapmış olduğumuz bu çalışmada Bakanlığın vermiş olduğu desteklerin hepsini değil ama bize göre en önemli yedi temel destek kalemini yedi ayrı bölümde açıklamaya çalıştık.

 

Kitabımızın tüm bölümlerinin ortak karakteristik özelliği her bölüm başlangıcında o bölümle ilgili dikkatleri ilgili bölüme çeken bir hikâye ile başlaması sonrasında da bölümde geçecek olan bazı teknik kavramların anahtar kelime olarak verilmesi ile devam etmesidir. Sonrasında ise ilgili desteğin mevzuat kapsamında tebliğ ve uygulama esasları verilmekte fakat önemli ve dikkat çekilmesi is*"*m kısımlar kutucuklar içerisinde büyük puntolarla okuyucuya aktarılmakta ve okuyucu için okuması hiçte kolay olmayan mevzuatı böylelikle rahat okunur hale getirilmesi sağlanmıştır. Bölüm sonlarında ise bölüm özetleri ve açıklama soruları ile konuların pekiştirilmesi amaçlanmış ve ilgili desteğin uygulama aşamalarında kullanılacak ekler bölüm sonlarına konmuştur.

 

Toplam yedi bölümden oluşan kitabımızın, birinci bölümünde, "Yurt Dışı Fuar Katılımlarının Desteklenmesi", ikinci bölümünde, İhracatçı firmaların yurt dışında potansiyel alıcılara ulaşmak için kullanacağı, "Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği", üçüncü bölümünde; ihracatçı firmaların yurt dışında mağaza, depo açmaları, reyon kiralamaları vb. destekleri içeren "Yurt Dışı Birim Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesi", dördüncü bölümünde ise özellikle 2023 vizyonu kapsamında 10 dünya markasıyla yola çıkan ülkemizin, ihracatçı firmaların yurt dışında markalaşmalarını sağlayacak "Türk Ürünlerinin Yurt Dışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITIY"nin Desteklenmesi açıklanmaya çalışılmıştır. Dördüncü bölümde, Turquality Desteğiyle ilgili olarak 2006/4 sayılı tebliğ kapsamında kapsama alınan şirketlerin sunması gereken belgeler ile 2009/14 sayılı elektronik veri işleme ile ilgili Tebliğin ekleri burada yer almıştır. İlgili mevzuat içerisinde yer alan bazı bölüm ve eklere yer verilmemiştir. Bunlar;

 



TURQUALITY® Projesi Firma Ön Değerlendirme Seti (Şirketler) (elektronik ortamda olmak zorunda)


TURQUALITY® Programı Yönetim Danışmanlığı Yetkilendirme Başvuru Formu (Danışman firmalar için gerekli)


Taahhütname (TURQUALITY® Yönetim Danışmanlığı Firmaları) (Danışman firmalar için gerekli) Fuar Yerinde İnceleme Formu (Ticaret Müşavirleri tarafından doldurulması gerekiyor)


Yurt Dışı Birim Yerinde İnceleme Formu (Ticaret Müşavirleri tarafından doldurulması gerekiyor)


Ön İnceleme Gizlilik Sözleşmesi(Kapsama alınmadan yapılması gerekiyor 1 defalık)


 


Yukarıda yer alan eklere yanlarında yazan gerekçeler nedeniyle kitabımızda yer verilmemiştir. İstenildiği takdirde www.turquality.com www.mikroegitim.org www.ekonomi.gov.tr adreslerinden temin edilebilmektedir.


 


İzleyen beşinci bölümde, Çevre Maliyetlerinin (Uluslararası Belgelendirme ve Tarım Analizlerinin) Desteklenmesi, altıncı bölümde; Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi ve son bölümümüzde de, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (Eğitimin Desteklenmesi) konuları mevzuat içerisinde açıklanmaya çalışılmıştır.


 

Bu kitabımızla, T.C Ekonomi Bakanlığı'nın İhracatta vermiş olduğu TEŞVİKLERİN bir kısmını anlatmaya çalıştık. Umanz sektörde çalışan yönetici ve personelin bu bilgiler ışığında devletimizin firma ayrımı gözetmeksizin vermiş olduğu desteklerden maksimum düzeyde faydalanabilecek hale gelmeleridir. Ayrıca kitabımız Dış Ticaret, Uluslararası Ticaret bölümlerinde teşvik veya mevzuat derslerinde de kaynak niteliği taşıdığından hem Akademik camia içerisindeki meslektaşlarımızın hem de ilgili bölümde okuyan sevgili öğrencilerimize de faydalı olması dileğimizle...

 


Mutlu YILMAZ 01.04.2014