Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (43)      Mart (140)      Åžubat (116)      Ocak (138)

Gerekçeli, Karşılaştırmalı, İçtihatlı, Notlu TÜRK MEDENİ KANUNU ( 4 Cilt Takım ) İlhan HELVACI

Gerekçeli, Karşılaştırmalı, İçtihatlı, Notlu TÜRK MEDENİ KANUNU ( 4 Cilt Takım ) İlhan HELVACI



Sayfa Sayısı
:  
947
Kitap Ölçüleri
:  
16x23 cm
Basım Yılı
:  
2013
ISBN NO
:  
9786051520292

800,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...











Bu çalışma 01.01.2002 tarihinde yürürlüÄŸe giren 4721 sayılı Türk Medenî Kanunu'nu kapsamaktadır. Eser, Türk Medenî Kanunu'nun kitaplarına paralel olarak;

BaÅŸlangıç Hükümleri ve KiÅŸiler Hukuku (Cilt I),

Aile Hukuku (Cilt II),

Miras Hukuku (Cilt III),

EÅŸya Hukuku (Cilt IV) olmak üzere 4 cilde ayrılmıştır.


  • Her bir ciltte öncelikle o ciltle ilgili kanun maddelerinin metinlerine yer verilmiÅŸtir. Türk Medenî Kanunu'nun 1 ila 117. maddeleri birinci, 118 ila 494. maddeleri ikinci, 495 ila 682. maddeleri üçüncü, 683 ila 1030. maddeleri ise dördüncü ciltte verilmiÅŸtir.


  • Türk Medenî Kanunu'nun maddeleri dizildikten sonra varsa önemine binaen öncelikle o madde ile ilgili Yargıtay'ın gerek 743 sayılı Türk Kanunu Medenîsi yürürlükte iken gerekse 4721 sayılı yeni Türk Medenî Kanunu yürürlüÄŸe girdikten sonra verdiÄŸi içtihadı birleÅŸtirme kararları zikredilmiÅŸtir.


  • Madde ile ilgili varsa Yargıtay'ın özellikle yeni Medenî Kanun'un yürürlüÄŸe girmesinden sonra son 10 yıl içinde verdiÄŸi hukuk genel kurulu kararları ile daire kararlarına yer verilmiÅŸtir.


  • Kitapta, her bir maddenin altında varsa o madde ile ilgili Anayasa Mahkemesi kararları da zikredilmiÅŸtir. Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararları gerekçelerinin özeti ile verilmiÅŸ; iptal hükmü Resmî Gazete'de yayınladığı tarihten daha sonra yürürlüÄŸe girmiÅŸ ise bu duruma ayrıca iÅŸaret edilmiÅŸtir.


  • Türk Medenî Kanunu'nun yürürlüÄŸe giriÅŸinden yaklaşık 10 yılı aÅŸan bir süre geçtikten sonra böyle bir kanun çalışmasında Türk Kanunu Medenîsi'nin ilgili hükümlerine yer verilmesinin gerekli olup olmadığı tartışılabilir. Bununla birlikte medenî hukuk alanında araÅŸtırma yapan kiÅŸilerin ilgili hükümlere süratle eriÅŸme ihtiyacı duyabileceÄŸi; ayrıca uygulamada hâlâ Türk Kanunu Medenîsi'nin ilgili hükmünün uygulanmasını gerektiren uyuÅŸmazlıklarla karşı karşıya kalınabileceÄŸi de dikkate alınarak kitapta Türk Kanunu Medenîsi'nin hükümlerine de yer verilmiÅŸtir.


  • Her bir maddenin altına varsa kaynak Ä°sviçre Medenî Kanunu'ndaki karşılıklarının Almanca ve Fransızca metinleri eklenmiÅŸtir. Ä°sviçre Medenî Kanunu'nun ilgili hükümleri verilirken okuyucuya karşılaÅŸtırma yapma imkânı saÄŸlamak maksadıyla genellikle kaynak hükmün tamamı verilmiÅŸtir.


  • Bu kitapta kanunla ilgili bütün bu metinler (madde gerekçesi, genel gerekçe, adalet komisyonu raporu) dizilirken resmî yayınlara bire bir sadık kalınmıştır.


  • Bütün bu metinler bu kitapta biraya getirilip derlenirken Medenî Hukuk alanında çalışma yapan tüm araÅŸtırmacı ve uygulamacıların Medenî Kanun ile ilgili tüm kaynaklara (kanun, hazırlık çalışmaları, kaynak kanun, içtihadı birleÅŸtirme kararları, yargı kararları, monografik eserler) toplu bir biçimde eriÅŸebilmeleri ve böylece 1926 yılının 743 sayılı Türk Kanunu Medenîsi'nin 2002 yılının 4721 sayılı Türk Medenî Kanunu'na dönüÅŸürken 76 yıl ve sonrasındaki 10 yıllık uygulaması içinde geçirdiÄŸi tüm deÄŸiÅŸimin bütün ayrıntıları ile toplu bir biçimde incelenebilmesine imkân saÄŸlayacak bir bilgi kaynağının oluÅŸturulması amaçlanmıştır.