Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (43)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Yargıtay Kararları Işığında Kamu Barışına Karşı Suçlar

Yargıtay Kararları Işığında Kamu Barışına Karşı Suçlar



Sayfa Sayısı
:  
456
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9789750260339

565,00 TL










Kitabın konusu, TCK'nın 2. Kitabının, 3. Kısmının, 5. Bölümü ile sınırlıdır. Bu bölümde, kamu barışına karşı suçlar, başlığı altında hürriyetleri koruyan suçlar yer almaktadır.


 


Bunlar içinde halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, suç işlemeye tahrik, suçu ve suçluyu övme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, halkı kanunlara uymamaya tahrik, görev sırasında din hizmetlerini kötüye kullanma, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ön plana çıkmaktadır.


 


Bu kitaptaki çalışma yönteminin temel niteliği, TCK'nın çeşitli bölümlerini içeren yazarın diğer kitaplarıyla uyuşmaktadır. Bu kitapta da bilinenleri tekrarlanmadan, yeni TCK'nın yaklaşımları ve tartışmalı noktaları ön plana çıkarılmıştır.


 


Bu noktada, çalışmanın temelini oluşturan bir hususu açıklamak gerekir. Kitapta , uygulamacı dikkate alınmıştır. Bu nedenle, konuyla ilgili temel kavramların açıklanmasından mümkün olduğunca kaçınılmıştır. Ayrıca, önceki dönemlerin aksine, madde gerekçelerinde bilimsel bir yaklaşım sergilenmektedir. Bu nedenle, bu açıklamalardan da yararlanılmıştır.


 


Kitabın bazı bölümleri yeniden kaleme alınmış, Haziran 2020 tarihi itibariyle taranmış yeni tarihli Yargıtay Kararları ile kitap zenginleştirilmiştir.


 


Konu Başlıkları


Suç İşlemeye Tahrik


Suçu ve Suçluyu Övme


Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik


Halkı Kanunlara Uymamaya Tahrik


Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma