Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Uyuşmazlıktan Kesin Hükme Kadar Aile Davaları Rehberi

Uyuşmazlıktan Kesin Hükme Kadar Aile Davaları Rehberi



Sayfa Sayısı
:  
1315
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9786053009788

1.500,00 TL











Aile toplumun çekirdeğidir. Bu yönüyle, aile ilişkileri ve aile içinde çıkan uyuşmazlıklar toplum hayatının önemli bir konusunu oluşturmaktadır. Söz konusu ilişkilerden kaynaklı uyuşmazlıklar zaman zaman mahkemelere uzanmaktadır. Ülkemizde de başta boşanma davaları olmak üzere bu bağlamdaki uyuşmazlıkların oranı maalesef gittikçe artmaktadır.


 


4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 2. Kitabı “Aile Hukuku”nu oluşturmaktadır. TMK’nın 2. Kitabı olan aile hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklar, aile mahkemesinin görevine girmektedir.


 


Ülkemizde aile mahkemelerinin yoğunluğu maalesef gün geçtikçe artmaktadır. Aile mahkemesinin görevine giren uyuşmazlık türleri oldukça geniştir. Boşanma, nişanlılıktan kaynaklı uyuşmazlıklar, nafaka, velayet, kişisel ilişki ve mal rejimlerine ilişkin önemli davaların yanı sıra, birçok dava aile mahkemesinde görülmektedir.


 


Elinizdeki eser, bu davalarla ilgili uygulamada edindiğim tecrübelerin üzerinde çalışılmış, genişletilmiş ve meslektaşlarımın katkılarıyla olgunlaştırılmış halini oluşturmaktadır.


 


Bu çalışma, teorik bir eser olmayıp, bilimsellik iddiası taşımamaktadır. Eser, uygulamadaki hâkim ve avukat meslektaşlarıma yardımcı olması için, dava esası dikkate alınarak dava sürecine ilişkin bir rehber olması amacıyla hazırlanmıştır. Her bir dava ile ilgili özet ve önemli açıklamalara yer verildikten sonra, davalara ilişkin binlerce Yargıtay kararı taranarak özetleriyle birlikte sunulmuş; gereksiz ayrıntılardan kaçınılmıştır. Diğer bir ifade ile eserde yer alan bütün kararlara özet başlıklar oluşturulmuş ve bu kararların önemli paragrafları özetin altına yerleştirilmiştir.


 


Kitapta yer alan kararların başlıklarına (özetlerine) kitabın sonunda yer verilmek suretiyle ilgili karara en kısa sürede ulaşılması imkânı sağlanmıştır.


 


Her bir davada hakimin ve avukatların hangi prosedürü izleyeceklerine ilişkin husus, özenle hazırlanan dava dilekçesi, tensip zabıtları, tensip zaptının gereği olan müzekkereler (yazışmalar), ön inceleme duruşma tutanağı örnekleri ve Yargıtay tarafından onanmış gerekçeli yerel mahkeme kararı örnekleriyle somutlaştırılmıştır.


 


 


Her bir davada hakim ve avukatların nelere dikkat edecekleri madde madde sıralanmış ve bu yönüyle, her bir davanın nokta atışı niteliğindeki bilgileri okuyucuya kolaylık sağlaması açısından özet bir şekilde belirtilmiştir.