Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Ticaret Hukuku Uygulamaları - I ( Ticari İşletme ve Şirketler Hukuku )

Ticaret Hukuku Uygulamaları - I ( Ticari İşletme ve Şirketler Hukuku )



Sayfa Sayısı
:  
383
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2016
ISBN NO
:  
9786056659065

1.600,00 TL









"Ticaret Hukuku Uygulamaları başlığını içeren bu kitabımız, ticari işletme ve şirketler hukuku ile ilgili çoktan seçmeli ve klasik sorulardan oluşmaktadır. Bu açıdan bakıldığında, çoktan seçmeli sorularla yazılı uygulama örneklerini muhtevi bir füzyonudur. Böylece test şeklinde yapılan merkezi sınavlara hazırlanan üniversite yahut yüksekokul mezunları kadar, lisans ve önlisans seviyesindeki öğrenci arkadaşlarımıza girecekleri ticaret hukuku çoktan seçmeli sınavları için örnekler sunulmaya çalışılmıştır. Bu testlerden, ticari işletme ve şirketler hukukuna ilişkin birer örnek çözümlü olarak verilmiş, bu suretle öğrenci arkadaşlara konuya yaklaşımımız aktarılmaya çalışılmıştır.
Ayrıca, bu baskıda hukuk eğitimi ve imtihan yapma tekniği açısından daha uygun olduğu tahminen ittifakla kabul edilecek olan cours pratique’lere de yer verilmiştir. Bu uygulamaların, bir kısmı imtihanlarda sorulmuş, bir kısmı ise pratik çalışmalarda çözülmüştür. Söz konusu uygulamalardan bazılarının çözümü verilmiş, bazılarının çözümü ise öğrenci arkadaşlara bırakılmıştır. Özellikle imtihanlarda Yargıtay kararları da sorularak, öğrencilerimizin tümdengelim metodunu kullanma ve tahlil kabiliyetleri ölçülmeye çalışılmıştır. Muhakkak ki, bol Yargıtay kararı okuyup tahlil etmek, kuralların bazen isabetli bazen de hatalı tatbikatını görmek ve uygulamanın düşünce biçimini kavramak bakımından elzemdir. Unutmayınız: Fabricando fit faber. Tatbikat mükemmelleştirir.
Kitaptan yararlanacak olanların çözümler için öncelikle kaynakçada zikrettiğimiz eserlere başvurmaları faydalı olacaktır. Bunun dışında derslere düzenli olarak devam etmek, son derece önemlidir. Ders notları yardımıyla, dersten başarılı sayılmak mümkün ise de, kural olarak o ders düzenli iştirak ve çalışma olmadan öğrenilemez. Her başarının bir bedeli vardır. Bedel ödemeden kazanılan başarı tesadüfidir. Başarılı olmak için ödenecek bedel, çok çalışmak ve derse devam etmektir.
Kitapta yer alan sorular 1998-1999 öğretim yılından başlayan uzun bir zaman diliminin ürünüdür. Bu nedenle, benzerlikler ve tekrarlar olabilecektir. Birbirinin tamamen aynısı olan soruları ayıklamaya gayret gösterdik. Buna rağmen gözden kaçanlar olduysa, sizlerden özür dileriz.
Kitabın müellifleri, üslubu yeknesaklaştırmaya gayret göstermişlerdir. Bu konuda da bir eksiklik mevcutsa bizleri ikaz etmenizi dileriz. Uygulama kitabımızdaki tüm doğruları, hocalarımızdan ve onların eserlerinden öğrendik. Şayet, eksik yahut hatalı görülen hususlar varsa, bunların mesuliyeti bizlere aittir. İmla ve ifade hataları ile verilen bilginin eksik yahut hatalı olduğunu düşündüğünüz yerler varsa, lütfen bizi uyarınız.
Ayrıca sorduğumuz sorularla ilgili yorum ve tavsiyelerinizi de bekliyoruz. Soruların hazırlanmasında ve çözümünde doğrudan yahut dolaylı olarak tesiri veya katkısı bulunan kürsü arkadaşlarımıza, meslektaşlarımıza ve hocalarımıza teşekkür ederiz. Kitabın tüm alakalılara faydalı olmasını temenni ederiz." (Önsözden)