Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Sorularla Kentsel Dönüşüm Hukuku

Sorularla Kentsel Dönüşüm Hukuku



Sayfa Sayısı
:  
22.00
Kitap Ölçüleri
:  
13,5*19,5
Basım Yılı
:  
2017
ISBN NO
:  
9786058269606

240,00 TL









  6306 sayılı Kanun ve 6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde şekillenen kentsel dönüşüm, uygulamada pek çok sorunu beraberinde getirmiştir. Bu sorunlar, Kanun ve Yönetmelik’in ortaya koyduğu pek çok yeni kavramdan kaynaklanmaktadır.

Kanun ve Yönetmelik tarafından ortaya konan kavramların, belirsizlikler içermesi sebebiyle de çeşitli sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bütün bu sorunların çözümü için kentsel dönüşüm sürecinin iyi anlaşılması gerekmektedir. Kentsel dönüşüm sürecinin başlangıcı çeşitli şekillerde olmaktadır. Benzer şekilde, kentsel dönüşüm sürecinin sona ermesinde de farklı ihtimaller mevcuttur. Sürecin başlangıcının ve sonunun tek bir şekilde olmaması da sürecin anlaşılmasını zorlaştırmaktadır.

Kanaatimizce, sürecin anlaşılabilmesi için öncelikle temel kavramların tespit edilmesi gerekir. Temel kavramlar tespit edildikten sonra her bir kavramın detaylarına inilmesi, sürecin anlaşılmasını
kolaylaştırır. Tespit edebildiğimiz kadarıyla, kentsel dönüşüm sürecinin temel kavramları şunlardır:

i) Riskli alan
ii) Rezerv yapı alanı
iii) Riskli yapı
iv) Yapı maliki

Bu temel kavramlardan başka kavramlar da kentsel dönüşüm sürecinde önem arz etmektedir. Kat mülkiyeti, bağımsız bölüm, arsa payı, sınırlı aynî hak, şerh edilmiş şahsi hak gibi. Bu eserde,
hem bu temel kavramlar hem de diğer kavramlar, soru cevap metodu ile incelenmiş ve kavramların detaylarına inilmeye çalışılmıştır. Böylelikle kentsel dönüşüm süreci, bir nebze olsun aydınlatılmaya gayret edilmiştir.

Soru cevapların bir kısmında yer verilen Danıştay ve Yargıtay kararları ile de kentsel dönüşüm sürecindeki sorunlara yüksek mahkemelerin yaklaşımı yansıtılmaya çalışılmıştır.

İşbu eserin hazırlanması sürecinde, yazarlar arasında “görev paylaşımı” yapılmamış, eserin tamamı, yazarların tümü ile birlikte kaleme alınmıştır.

Eserin hazırlanma sürecinde yardımlarını bizden esirgemeyen, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medenî Hukuk Anabilim Dalı araştırma görevlisi Banu ATLI’ya teşekkürlerimizi sunarız.
Eserin dizgi, kapak tasarımı ve basımını hızlı ve özenli bir şekilde gerçekleştiren başta Hasan YILDIZ ve Mesut YAVUZ olmak üzere Aristo ailesinin her bir üyesine teşekkürlerimizi sunarız.

Yrd. Doç. Dr. Ahmet KARAKOCALI
Av. Hakan TOKBAŞ
Av. Sıla SENCER
Ali Suphi KURŞUN
İstanbul, 2017