Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Sınai Mülkiyet Kanunu El Kitabı

Sınai Mülkiyet Kanunu El Kitabı



Sayfa Sayısı
:  
328
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2017
ISBN NO
:  
9789750245183

440,00 TL










Bu kitapta, Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamındaki sınai haklar tanıtılmaktadır. 6769 sayılı Kanun ile 551, 554, 555 ve 556 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerle düzenlenmiş bulunan patent, faydalı model, endüstriyel tasarım, coğrafi işaret ve markalara ilişkin başvuruların, tescil ve tescil sonrası işlemlerin ve bu hakların ihlaline dair hukuki ve cezai yaptırımların tek bir kanun çerçevesinde düzenlemesi amaçlanmıştır. Diğer taraftan, Anayasa Mahkemesi'nin çeşitli iptal kararlarıyla gündeme geldiği üzere, kanunlar ile düzenlenmesi gereken cezai hükümlerin Kanun Hükmünde Kararnameler ile düzenlenmesinden kaynaklanan hukuki sorunlara da çözüm bulunması amacıyla, cezai yaptırımlar kanun kapsamına alınmıştır. 


 


Kitabın amacı, sanayi ve ticarette faal olan hak sahipleri ve hukukçuların, giriş seviyesinde hakları tanımak suretiyle tescil süreçleri ve tescilin sağladığı koruma olanakları ve tecavüz halinde başvurulabilecek hukuki çarelere ait kısa ve özlü bilgilere ulaşmalarıdır.


 


Sınai haklar, Fikri Mülkiyet üst kavramı altında, sanayiye ilişkin, ziyadesiyle sanayide kullanılan, ayırt edici işaretler (markalar, unvanlar), teknik nitelikli buluşlar, faydalı modeller ve yeni tasarımlar üzerinde kurulan haklardır. Bu nedenle, kitapta ayrı bir özel kanunla düzenlenen, entegre devre hakları ve ıslahçı hakları; Fikir ve Sanat Eserleri Kanunuyla korunan eser sahibi hakları ve bağlantılı haklar ise bulunmamaktadır. 


 


SMK kapsamında ve sıklıkla pratiğe dökülen hakların tanımı, unsurları, sağlanan koruma ve hukuki işlemleri üzerinde durulmaktadır. 


 


Bu kitapta ,sınai hakların yargısal uygulamalarına ilişkin detaylı ve içtihatlı bilgilere, SMK'nın yürürlüğü henüz başladığından yer verilememiş, uygulama sonuçlarının beklenmesi gerekmiştir. Kitabın açık ve sade dili, pratik bilgi sunumuyla sanayici, tacir, hukukçu, öğrenci ve ilgilere faydalı olması umulmaktadır. 


 


Konu Başlıkları


Başlangıç Hükümleri Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Korumadan Yararlanacak Kişiler


Marka


Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı


Tasarım


Patent ve Faydalı Model


 


Ortak ve Diğer Hükümler