Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Sağlık Hizmetlerinin Hukuki Boyutu

Sağlık Hizmetlerinin Hukuki Boyutu



Sayfa Sayısı
:  
220
Kitap Ölçüleri
:  
13,5*19,5
Basım Yılı
:  
2016
ISBN NO
:  
9786056693717

1.000,00 TL









Sağlık hizmetlerinin en önemli ve kritik basamağı olan acil sağlık hizmetlerinin, günümüz şartlarında tıbbi teknolojilerin ve tıp iliminin gerektirdiği gibi verilebilmesi pekçok dinamizmin birarada aksamadan işlemesiyle mümkündür.

Eskiden sadece hekim ve hemşirenin verdiği bu hizmet, günümüzde pekçok tıbbi cihaz ve ekipmanların yanısıra, yeni gelişen pekçok yeni meslek grubuyla beraber verilmekte, konsultasyon hizmetleride gerektiğinde diğer tıbbi branşlarında sorumluluğu söz konusu olabilmektedir.

İyi bir acil sağlık hizmetinden bahsedebilmek için, hastanın şikayetinin başladığı andan itibaren, tedavisinin sonlanmasına kadar geçen tüm basamakların hiç eksiksiz ve modern tıp ilminin gerektirdiği şekilde olması gerekmektedir. Tüm bu şartlar gözününde bulundurulduğunda, acil sağlık hizmetleri, hukuksal anlamda pekçok alt başlığı içinde barındırmaktadır.

İyi işleyen acil sağlık hizmetinin verilebilmesi ve tıbbi hataların en aza indirilmesi için en önemli basamaklardan biride, gerek hekimlerin gerekse hastaların, hukuki sorumluluklarını, yükümlülüklerini iyi bilmesidir. Herkes sorumluluk ve yükümlülüklerini yerine getirebilirse ve bu anlamda gereken şartlarda devlet tarafından sağlanabilirse yaşanan tüm bu olumsuzluklar en aza indirilebilir.

Sağlık Kurumları içinde verilen acil sağlık hizmetlerinin hukuksal açıdan incelenmesinin verilen hizmetin kalitesini artırmasında katkısı olacağını düşüncesiyle bu çalışma hazırlanmıştır.

Konu Başlıkları
Genel Bilgiler
Güncel Düzenlemeler ve Sağlıkta Dönüşüm Politikaları
Sağlık Hizmeti Sunumunda Sorumluluk Konusuna Bakış Değişiklikleri
Acil Sağlık Hizmetlerinde Personeller
Yaşanan Sorunlar
Medikolegal Değerlendirme