Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Roma Özel Hukuku

Roma Özel Hukuku



Sayfa Sayısı
:  
751
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9789750261800

380,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...











Romalı hukukçuların oluşturduğu, gerçekliğe, akla, doğru ve adil çözüme dayanan birçok kural, ilke, kurum ve değer, çok uzun bir süreçte oluşan günümüz hukuk ruhunun ve hukuk kültürünün önemli kazanımları arasında yer alır. Nitekim, geçerliliğini asla kaybetmeyecek olan ve bu anlamda da belirli bir zamana ya da belirli bir çağa sığmayan, somut, hukukî ve mantıkî düşünmenin, aklın ürünü olan hukukun genel ilkelerinin büyük bir bölümü, bu hukukçuların hukuk dünyasına kazandırdıklarıdır.


 


Kıta Avrupası Hukuk Sistemi Roma hukuku geleneğine dayanır. Bu hukuk sisteminde hukuk kuralları, adalet idesine yönelmiş ve ahlakî değer yargılarına dayanan davranış kuralları olarak tasarlanmıştır.


 


Roma hukuku oluşturduğu zengin ilke, kurum, kavram, kural ve değerlerle günümüz Kıta Avrupası özel hukuk kodifikasyonlarında yerini almıştır.


Günümüz hukukçuları Kıta Avrupası Hukuk Sistemi'nin hukuksal kural, kurum ve kavramları belirlemede ilk yararlandığı kaynak olan Roma hukukuna gitmek suretiyle sürekli olarak ondan beslenmektedir.


 


Romalı hukukçular, Kıta Avrupası Hukuk Sistemi'nin doğrudan içeriğini belirlemekle kalmamış; hukuk eğitimi alanındaki yöntemleriyle de günümüz hukuk eğitiminin bir parçası olmuşlardır.


 


Bu kitapta; günümüz hukukunun tarihsel temelini oluşturan ve Roma hukukundan gelen kural, kurum, kavram, ilke ve değerler ile bunları yaratan Romalı hukukçuların akıl yürütme faaliyetleri ele alınmıştır.


 


 


Konu Başlıkları


Roma Siyasi Tarihi – Roma Hukuk Tarihi


Roma Özel Hukuku Sistemi Davalara İlişkin Hukuk


İnsanlara İlişkin Hukuku – Kişiler Hukuku ve Aile Hukuku


Malllara İlişkin Hukuk


 


Malllara İlişkin Hukuk – Eşya Hukuku