Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Pratik Özel Ceza Yasaları Açıklamalı Mustafa ARTUÇ

Pratik Özel Ceza Yasaları Açıklamalı Mustafa ARTUÇ



Sayfa Sayısı
:  
3573
Kitap Ölçüleri
:  
13*19
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9786053009344

305,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...











Özel ceza yasaları ile ilgili kitap yazmak oldukça zor bir iş. Çünkü bir defa çok az dava ile karşılaşılan suçlar var, bu nedenle içtihat çok az çıkıyor ve doktrinde bu suçlarla ilgili çalışma yok denecek kadar az. İkinci bir neden ise, son zamanlarda çok hızlı ve peşpeşe kanun değişikliklerinin olması. Ancak Türkiye’de işlenen suçların da nerden bakarsak bakalım; yüzde yirmisi, yüzde otuzu özel ceza yasalarında düzenlenen suçlar. Bu suçlar, kısmen daha az karşılaşıldığı için daha çok hata yapılan konular. Özellikle hakim ve savcılarımız için yasa yolu incelemesinde not sistemine yeniden dönülmesi, özel ceza yasaları ile ilgili yapılacak çalışmaları da çok önemli hale getirmiştir. Bu husus, zor ve zahmetli bir iş olan bu alanda da pratik bilgileri içeren bir çalışma yapmaya sevketti bizi.


 


Bu kitabın temelini 2003 yılında çıkardığımız “Suçlar” kitabımız oluşturuyor. Suçlar kitabı dört baskı yaptı, iki cilt oldu ve güncellenemediği için kadük duruma düştü. Elinizdeki pratik kitaba, “Suçlar” kitabımızın “suç teşkil eden haller” kısmını aldık. Bu kısımda Türkiye’de suç teşkil eden tüm fiiller bulunmaktadır. Bu kısım, özellikle aday arkadaşlar ve mesleğe yeni başlayan hakim, savcı ve avukatlarımız için klavuz niteliğindedir. Bir eylemin suç olarak düzenlenip düzenlenmediği, suç olarak düzenlenmiş ise hangi kanun maddesinde yer aldığı hususu, on yılını, on beş yılını bu mesleğe vermiş kıdemli meslektaşlar için bile zor ki, mesleğe veya staja yeni başlayan arkadaşlar için zor ve meşakkatli olmasın. Bu nedenle kitabın en önemli kısmı, ilk bölümde yer alan bu kısımdır diye düşünüyoruz.


 


 


Ayrıca kitapta, en çok karşılaşılan 6136 sayılı Kanuna aykırılık suçları, 2863 sayılı Kanuna aykırılık suçları, kaçakçılık suçları, icra ve iflas suçları, bakaya suçları gibi bir kısım suçlara özel ihtimam gösterilerek ayrıntılı yer verilmeye çalışılmıştır. Yine yeniden suç haline getirilen karşılıksız çek suçuna, bu suçla ilgili uygulamacının ihtiyaç duyduğu her hususu kapsayacak biçimde önceki Yargıtay içtihatları da gözetilerek yer verilmiştir.