Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Patent Lisans Sözleşmeleri

Patent Lisans Sözleşmeleri



Sayfa Sayısı
:  
400
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9789750251863

510,00 TL









  Kitapta, patent lisans sözleşmesi konusu, güncel Sınai Mülkiyet Kanunu ve rekabet hukuku bağlamında kapsamlı bir şekilde ele alınmaktadır. 

Patent lisans sözleşmesinin konusu olan patent, lisans sözleşmesinin nitelikleri, türleri, şekli, tarafları ve yükümlülükleri, sona ermesi detaylı bir şekilde incelenmektedir. Özellikle de sözleşme taraflarının yükümlülükleri konusunda ayrıntılı değerlendirmelerde bulunulmuştur. Ayrıca patent lisans sözleşmesi konusu, rekabet hukuku bağlamında da değerlendirilmektedir.

Rekabet hukukunun patent lisans sözleşmesi konusuna yaklaşımı, rekabet hukuku kurallarına aykırı kurulan lisans sözleşmeleri nedeniyle uygulanacak yaptırımlar, lisans sözleşmesine bireysel veya grup muafiyeti tanınması konuları kitapta detaylı bir şekilde incelenmiştir. Rekabet hukukundaki düzenlemelerin özellikle tarafların yükümlülükleri konusuna önemli etkileri bulunmaktadır. Bu nedenle emsal Rekabet Kurulu kararlarına da yer verilerek tarafların yükümlülükleri değerlendirilmiştir. Ayrıca kitapta, patentin hükümsüzlüğünün ve patentin gaspının lisans sözleşmesine etkisi de incelenmektedir. 

Eserin içinde yer alan öğretideki tartışmalar, mukayeseli hukuktaki yaklaşımlar ve yargı kararlarına ile okuyucuya patent lisans sözleşmesi konusunda geniş bir kapsamda genel bir değerlendirme imkânı sunmaktadır. 

Konu Başlıkları
 
Patent Lisans Sözleşmesinin Genel Özellikleri
Patent Lisans Sözleşmesinin Rekabet Hukuku Bağlamında Değerlendirilmesi
Patent Lisans Sözleşmesinde Tarafların Yükümlülükleri
Patent Lisans Sözleşmesinin Sona Ermesi