Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Åžubat (116)      Ocak (138)

Örgütlü Suçlar

Örgütlü Suçlar



Sayfa Sayısı
:  
202
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9786257088541

243,00 TL











BilindiÄŸi üzere kimi dönemlerde devleti yönetenlerde oluÅŸan zaafiyet sonucu sosyal ve ekonomik düzeninin yozlaÅŸması ile birlikte yasadışı oluÅŸumlarda buna paralel olarak gündeme gelmektedir. Söz konusu yasadışı oluÅŸumlar, kendilerinin belirlemiÅŸ olduÄŸu kurallar çerçevesinde gerek ulusal, gerekse uluslar arası iliÅŸkiler içerisinde bulunarak kurallarını kendileri kurmakta, zaman zaman gruplar arasındaki çıkar çatışması nedeni ile birbirlerini etkisizleÅŸtirme çabasına girmekte ve bunun sonucunda topluma salmış oldukları büyük psikolojik korku ve baskı nedeniyle toplumun moral varlığını bozmaktadırlar.


“Öyle suçlar vardır ki, parlaklıkları, sayıları ve aşırılıklarıyle, masum ve hatta ÅŸerefli olurlar; o yüzden devlet malını çalmaya beceriklilik, haksız yere ülkeler gasp etmeye de fetih derler” Rochefoucauld


Ä°ki yıl önce ölen Mario Puzzo’nun, “BABA” adlı romanını okumayanımız ve filmini izlemeyenimiz yoktur. “Baba” adlı film, zavallı bir adamın, kızını kaçırıp ırzına geçen ve güzel yüzünü kırık ÅŸiÅŸe ile parçalayıp bakılamaz duruma getiren meÅŸin ceketlileri mafya lideri, “Baba”ya yakınması ile baÅŸlar. Ellerini önünde kavuÅŸturan adam “Baba”nın önünde koÅŸuyor: “Kızımı o hale getiren gençlere yargıç üçer yıl hapis cezası verdi, sonra da cezalarını tecil etti. Alaycı bakışlarını görmeliydiniz…” “Baba”nın “Benden ne istiyorsun?” sorusuna mahkemenin verdiÄŸi ceza ile tatmin olamayan adamın yanıtı ÅŸudur. “Senden adalet istemeye geldim, öldürt onları!” Mafya lideri biraz daha adil olacak ki ilginç bir yanıt verir: “Senin kızın yaşıyor.” Adamın yanıtı ise daha ilginçtir. Sanki yaÅŸadığı toplumun isteÄŸini yansıtıyor: “Öyleyse onları da o hale getirt, sen bizim babamızsın”… “Baba” sözünü tutar ve meÅŸin ceketlilerin bacaklarını kırdırır.


Sinemaya uyarlanan ve “Baba” rolündeki Marlon Brando’nun oynadığı filmin bu bölümünde geçen konuÅŸmalar, OrtadoÄŸu da ki çoÄŸu ülkenin gerçeÄŸini sergiliyor sanki.


“Baba”nın Adaleti…


 


 


Bu kitapta, her ÅŸeye raÄŸmen adaletin tecelli etmesi için olması gerekenleri anlatmaya çalıştım. Kitabın kusursuzluk ve eksiksizlik iddiası yoktur. Çalışmada diÄŸer uygulayıcıların karşılaşılabilecekleri sorunlarda, onlara yardımcı olma gayesi güdülmüÅŸtür. Bu kitap karşılaşılan hukuki sorunlardan ÅŸikayet yerine bir mum yakma çabasıdır. Olabilecek yanlışlıklar ve eksiklikler nedeni ile tüm okuyucuların engin hoÅŸgörüsüne sığınır yapacağınız eleÅŸtiri ve öneriler sonucu yakacağımız yeni mumlarla aydınlığa daha çabuk varacağımıza inanıyorum.