Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Medeni Usul Hukuku Ders Notu & Soru Bankası

Medeni Usul Hukuku Ders Notu & Soru Bankası



Sayfa Sayısı
:  
491
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9786257802192

452,00 TL











Medenî usûl hukuku dersi, hukuk fakültelerinin yanı sıra, adalet meslek yüksekokulları ile diğer bazı fakülte ve yüksekokullarında da okutulmaktadır. Ayrıca avukatlık mesleği ve diğer ilgili meslekler bakımından da önem arzetmektedir.


Ayrıca, medenî usûl hukuku, adli yargı hakimlik, icra müdür yardımcılığı ve diğer kurum sınavlarında önemli sayıda soru gelen hukuk alanları arasındadır. Hukukçu ve hukukçu olmayanlar için medenî usûl hukukunun kendine özgü terimlerini ve konularını anlamak bu sınavlar bakımından önem arzetmektedir.


Kısa, öz, Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nda 7251 sayılı Kanun ile yapılan son değişiklikler ile örnek soru ve çözümleri dikkate alınarak hazırlanan bu kitap, sınavlar bakımından etkili bir kaynak olarak ilginize sunulmuştur.


Önemle belirtilmelidir ki, bu kitap, medenî usûl hukukunu yargı ve doktrin tartışmaları, yani tüm detayları ile incelememekte; sadece temel bilgi vermektedir. Kitap, gerek hukukçular gerekse hukukçu olmayanlar için, mesleklerini icra ederken ya da sınavlara hazırlanırken kullanabilecekleri yardımcı bir başvuru kitabı olma amacıyla hazırlanmıştır. Bu niteliği gereği, hakimlik, icra müdür yardımcılığı ve diğer kurum sınavlarına hazırlık amacı dışında, adalet meslek yüksekokulları için ders kitabı; hukuk fakültelerinde okutulan medenî usûl hukuku dersleri bakımından da yardımcı, sınava hazırlık ders materyalidir.


Kitap, amacına uygun olarak, mümkün olduğunca sadeleştirilerek, ana hatlarıyla, ayrıntıya, yargı ve doktrin tartışmalarına girilmeksizin hazırlanmaya çalışılmıştır.


 


 


Kitapta, konuların ağırlık ve öneminin anlaşılması amacıyla, her konu akabinde örnek soru çözüm ve analizlerine, örnek sorulara yer verilmiş; metin kısmında anlatılan konuların bu şekilde pekiştirilmesi amaçlanmış; önem arzeden konular uyarı, örnek ve şekilli notlarla zenginleştirilmiş; konunun daha iyi anlaşılması ve akılda kalması amaçlanmıştır. Kitabın sonunda medenî usûl hukukuna yönelik parasal sınırlar tablo halinde eklenmiştir.