Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Kredi Açma Sözleşmesi

Kredi Açma Sözleşmesi



Sayfa Sayısı
:  
195
Kitap Ölçüleri
:  
16x23 cm
Basım Yılı
:  
2008
ISBN NO
:  
9786055865016

500,00 TL









Kredi açma sözleşmesi bankacılık uygulamasında yaygın şekilde kullanılmasına rağmen hukuk sistemimizde düzenlenmiş bir sözleşme değildir. Bu sebeple bankacılık uygulamasında standart sözleşmeler yoluyla düzenlenmekte ve bankalar bu tür sözleşmelerde genel işlem şartları yoluyla kendilerini koruyan hükümlere yer vermektedirler.



Kredi açma sözleşmesinin temel unsurları ve özelliklerinin banka uygulaması yoluyla ortaya çıkmasının etkisiyle, kredi açma sözleşmesinin konusunu oluşturan münferit kredi işlemleri çeşitlilik göstermiş ve zamanla çok değişik türde bankacılık işlemleri de sözleşmenin içeriğine dahil olmuştur. İlk uygulamalarda para ödüncü, aval, iskonto ve teminat mektubu gibi banka garantileri sözleşmenin kapsamına girerken, zamanla bankaların akreditif, faktoring gibi işlem ve hizmetlerinin kapsamı da kredi açma sözleşmesi dahilinde belirlenmeye başlamıştır.



Bu çalışmada, kredi açma sözleşmesinin tanımı, unsurları, hukuki niteliği, bu sözleşmelerin konusunu oluşturan münhasır kredi sözleşmeleri, tarafların hak ve borçları, kredi açma sözleşmesi kapsamında yaygın şekilde kullanılan önemli genel işlem şartlarının denetimi ve hükümleri, kredi açma sözleşmesinin sona ermesi ve sona ermenin sözleşmenin konusunu oluşturan münferit kredi sözleşmeleri üzerinde etkileri değerlendirilmiştir.