Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Kıdem Tazminatı Fonu – İş Hukuku Monografileri

Kıdem Tazminatı Fonu – İş Hukuku Monografileri



Sayfa Sayısı
:  
200
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9789750262807

310,00 TL











Kıdem tazminatı mütevazi bir hak olarak mevzuatımıza girmiş, zamanla gelişmiş, iş sözleşmesi sona eren işçilere belirli şartlarda ödenen bir tazminattan çok daha fazla , fonksiyon yüklenmiştir. Kıdem tazminatının işverenler tarafından ağır ekonomik bir yük olarak görülmesi sebebi ile ülkemizde 1950 li yıllardan sonra kıdem tazminatı fonu tartışmaları başlamıştır.1975 yılında İş Kanunu'n da yapılan değişiklik ile kıdem tazminatı fonu kanun hükmü haline gelmiştir. Ülkemizde yıllardır kıdem tazminatı fonu tartışmaları sürmektedir.


 


Kitapta kıdem tazminatı ele alınmış, kıdem tazminatının tarihsel gelişimi, yapılan kanuni düzenlemeler ve güncel uygulamalar anlatılarak güncel yargı kararları ile desteklenmiştir.


 


Kıdem tazminatı fonuna geçileceği kanunla düzenlenmiş olduğu için Dünya'da ve Türkiye'de kıdem tazminatı ve fon uygulamaları genel hatları ile incelenmiştir. Uluslararası çalışma örgütü sözleşmelerinde(İLO), Avrupa Konseyi sözleşmelerinde ve Avrupa Birliği hukukunda kıdem tazminatı ve fon uygulamaları hakkında bilgi verilmiştir. Dünya genelinde on sekiz ülkedeki kıdem tazminatı ve fon uygulamaları incelenerek genel hatları ile bilgi verilmiştir. Kıdem tazminatı fonunun artıları ve eksileri ile lehinde ve aleyhinde ileri sürülen görüşler aktarılmıştır.


 


Konu Başlıkları


Kıdem Tazminatı


Uluslararası Hukuk, Kara Avrupası ve Anglosakson Hukuku İle Bazı Ülkelerde Kıdem Tazminatı ve Kıdem Tazminatı Fon Uygulamaları


 


Türkiye'de Kıdem Tazminatı Fonu