Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Kasten Adam Öldürme Suçu

Kasten Adam Öldürme Suçu



Sayfa Sayısı
:  
686
Kitap Ölçüleri
:  
16x24
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9786053008132

616,00 TL









Bu kitap, Doç. Dr. Mehmet Emin ALŞAHİN başkanlığında, Prof. Dr. Ahmet GÖKCEN, Doç. Dr. Murat BALCI, Dr. öğretim üyesi Kerim ÇAKIR, Dr. öğretim üyesi Sinan BAYINDIR'dan kurulu jüri tarafından kabul edilmiş bulunan "Kasten Öldürme Suçu" isimli doktora tezi çalışmasından üretilmiştir.
Kasten adam öldürme suçu, suçlar arasında insanlık tarihi ile yaşıt olan suçların başında gelmektedir. Hukuk tarihinde çok uzun zamandır uygulanmakta olan bu suçun üzerine yazılmış olan bir çok bilimsel eser bulunmasına rağmen uygulamada bu suçla ilgili  halen bir çok konu üzerinde görüş birliği sağlanamamıştır. Bu nedenle çalışmamızda kasten adam öldürme suçuyla ilgili geniş bilgilere yer vermenin yanı sıra bu suçun uygulamasında ortaya çıkan sorunlar ve bu sorunların çözümüne ilişkin önerilere yer verilmeye çalışılmıştır. Umarım hazırlamış olduğumuz bu kitabın suçlar arasında bu denli öneme sahip olan kasten adam öldürme suçunun uygulamasına katkısı olur.
Bu vesileyle, doktora sınav jürisi başkanı ve aynı zamanda tez danışmanım olan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin ALŞAHİN ile lisans düzeyinde ceza hukuku derslerini kendisinden aldığım, doktora çalışmalarım sırasında büyük yardımlarını gördüğüm aynı zamanda doktora tezi sınav jürisinde görev almış olan Prof. Dr. Ahmet GÖKCEN 'e desteklerinden dolayı minnettarlık duygularımı ifade etmek isterim.
Doktora tezimin hazırlanmasından kitap haline getirilmesi aşamasına kadar her türlü desteğiyle yanımda olan değerli dostum Avukat Adil ANLAMA'ya, bu kitaba kaynak olan doktora tezimin yazımı sürecinde her türlü yardımını esirgemeyen canım eşim Buket PALUT'a, bu günlere gelmeme vesile olan babam Hıfzı PALUT ve annem Songül PALUT'a teşekkür etmek yerine getirilmesi zorunlu bir görevdir.