Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Kamu Personel Yönetimi

Kamu Personel Yönetimi



Sayfa Sayısı
:  
356
Kitap Ölçüleri
:  
16x23 cm
Basım Yılı
:  
2014
ISBN NO
:  
9789753530101

345,00 TL









ALTINCI BASIYA öNSöZ

  Kamu personel yönetiminde son baskıdan bugüne dek ortaya çı­kan önemli değişmeler ve gelişmeler olmuştur. Özellikle küreselleşme ve serbest piyasa ekonomisi uygulamaları, kamu personel yönetiminde yeni düzenekler arayışını hızlandırmıştır. Kitle iletişim araçlarının gelişmesi, yeni bir bilgi toplumu doğmasına yol açmış; kamu sektöründe küçülme eğilimi artmış ve sonuçta, kamu personeline bir işletme ve özel sektör anlayışı olan "insan kaynaklan yönetimi'nin uygulanması gündeme gel­miştir. "Toplam kalite" ve kamu hizmetlerinden yararlananların "müşteri" olarak görme algısı başlamıştır. Ancak unutulmamalıdır ki, devlet ne bir işveren, kişiler de ne bir müşteridir. Çünkü, devlet etkinliklerinin ama­cı "kamuyararı" m yöneliktir, idarenin yerine getirmek zorunda oldu­ğu "idari kamu hizmetleri 'nin özel sektör anlayışı ile yürütülmesi kabul edilemez. Kamu hizmetlerinin özel sektörle rekabet gücü arttırılabilir. Kamu hizmetlerinde karar alma süreçlerine idare edilenlerin katılımı sağlanabilir. Sonuçta, devlet özel sektör anlayışı ile işletmecilikten çe­kilmeli ve etkin bir denetleme-düzenleme işlevini yerine getirmelidir.  

Bu bağlamda, kanımızca, kamu personel yönetiminde idare hu­kuku ve kamu hizmeti kavramları yeni boyutlar kazanmakta ve öğren­cilerimiz için hukuk ağırlıklı bir kamu personel yönetimi öğretimi ve eğitimi zorunlu duruma gelmektedir.

 

Elinizdeki bu kitap hocalarımızla bastığımız İdare Hukuku kita­bımızın (6-13)'üncü bölümleri esas alınarak hazırlanmıştır.

 

DER Yayınevi sahibi eski dostum ibrahim Derbedere, kızı hu­kukçu ve yönetici Elif Derbedere destekleri için teşekkür ediyorum. Ayrıca kitabın dizgisinde ve basıma hazırlanmasında emeği geçen Akın Sedefe, yardımcım Cahit Çopar'a da teşekkürler...

 


Ecemoba, İstanbul, 12.10.2013
Prof. Dr. Tayfun Akgüner