Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

İnternet Alan Adı (Domain Name) Haklarının Korunması

İnternet Alan Adı (Domain Name) Haklarının Korunması



Sayfa Sayısı
:  
527
Kitap Ölçüleri
:  
16X24
Basım Yılı
:  
2018
ISBN NO
:  
9789750250538

165,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...











Dünyada ve ülkemizde E-ticaretin genel ticaret rakamları içindeki oranı geleneksel ticarete göre her geçen gün artmaktadır. Bu artış sürdüğü sürece iletişim (tanıtma) fonksiyonuna sahip internetin yegane tanıtma işareti olan alan adları da önemini korumaya devam edecektir. Alan adlarının önemini, ticari işletmenin gayri maddi unsuru veya tek başına ulaştığı iktisadi değeri de işaret etmektedir. Bu nedenlerle alan adlarının ticari ve sosyal hayatta mevcut önemini koruyarak, değerini pekiştirmeye devam ettiği söylenebilir. 


Öte yandan alan adlarının önemini artıran diğer bir sebep de daha çok sayıda insanın akıllı telefon ile internete ve dolayısıyla alan adlarına bağlı web sitelerine erişim imkanına kavuşmasıdır. Aynı şekilde alan adlarının önemini ticari ve sosyal amaçlı iletişimde kartvizitlerde alan adının, ticaret unvanın hemen yanında ve ayrıca kişi veya şirket temsilcisinin e-posta adresinin verilmesinin standart bir hale gelmiş olması da göstermektedir. Bu nedenlerle, alan adlarının yönetilmesi yeni hukuki düzenlemelere ve ortaya çıkan ihtilafların ise yargı kararlarına konu olmaya devam edeceği görülmektedir. 


Ayrıca alan adı gaspına karşı devletler ve devletler üstü organizasyonlar ICANN Tahkim Usulünü esas alan düzenlemeler ve tahkim usulünün kurumlarını oluşturmaktadırlar. Bu kapsamda, hakemlik yapan kurumlar arasına Arap İhtilafların Çözüm Merkezi (Arab Center For Dispute Resolution) gibi yeni aktörler eklenmiştir.


Alan adı gaspına karşı oluşturulan hızlı ve ekonomik çözüm sunan ICANN Tahkim Usulünde ise uzlaşmaya dayalı yeni geliştirmeler yapılmıştır.


Konu Başlıkları


Tahsis veya Tescilin Esasları


Teşekkül ve Kullanılmasının İlkeleri


Hakkın Hukuki Mahiyeti


Kapsam ile Tecavüz ve Korunma


İhtilafların Çözümünde Alternatif Yollar