Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

İnşaat Sektörü İçin İhale ve Sözleşme Yönetimi Rehberi

İnşaat Sektörü İçin İhale ve Sözleşme Yönetimi Rehberi



Sayfa Sayısı
:  
685
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2018
ISBN NO
:  
9786053004011

476,00 TL











İnşaat Hizmetleri Sektöründe faaliyet gösteren inşaat firmalarımızın ulusal ve uluslararası düzeyde tabi bulundukları ihale prosedürleri ve imzaladıkları inşaat sözleşmelerinin yönetimi, sektörün geneli bakımından büyük önem arz etmektedir.


 


Uluslararası bir inşaat veya iş ortaklığı sözleşmesinden doğacak uyuşmazlıklar, sözleşmenin taraflarının tabiiyetinde bulunduğu ülkelerden birinin ulusal mahkemelerinde çözümlenebileceği gibi; uzlaştırma ve tahkim gibi uluslararası hukuki çözüm yollarına başvurmak suretiyle de çözüme kavuşturulabilir. İnşaat sektöründeki hızlı teknolojik gelişmeler ve yeni oluşumlar karşısında, iş aleminin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla mahkemeler dışındaki alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin halihazırda ülkemizin de sıcak gündemini oluşturduğu gözlemlenmektedir.


 


 


İşte yukarıda bahsedilen güncel gelişmelere paralel biçimde okuyucusuna takdim ettiğimiz bu kitap kapsamında inşaat hizmetleri sektöründeki ihale prosedürleri ve inşaat sözleşmelerinin yönetim sürecinin yanısıra ön hakemlik, teknik bilirkişilik, arabuluculuk, uzlaştırma ve tahkim gibi uyuşmazlıkların mahkeme dışı alternatif çözüm yolları da uygulamaya yönelik yalın bir üslupla irdelenmektedir. Ayrıca, özellikle uygulamacılar için faydalı olacağına inandığım ilgili uluslararası düzenlemeler ve ilgili ulusal mevzuat, kitabımızın ekinde okuyucunun bilgisine sunulmaktadır.