Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (43)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

İfade ve Basın Özgürlüğü Bağlamında Terör Örgütünün Propagandası Suçu

İfade ve Basın Özgürlüğü Bağlamında Terör Örgütünün Propagandası Suçu



Sayfa Sayısı
:  
406
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9786257088992

432,00 TL











fade özgürlüğü, insanın maddi ve manevi varlığının ve hukuk devletinin en temel değerlerinden biridir. Demokrasinin “olmazsa olmaz”ı olarak kabul edilen ifade özgürlüğü sayesinde insanlar her türlü düşünceyi açıkça tartışabilme, eleştirebilme bu suretle gerçeğe ulaşabilmenin meşru kanallarını gerçekleştirmiş olur. Bu özgürlüğün toplumlar ve demokratik hukuk devleti içerisinde kabul görmesi ve yerleşmesi, medeniyetin en değerli kazanım ve başarılarından biri olarak kabul edilebileceği gibi, aynı zamanda toplumsal ilerlemenin temel dinamiklerinden biri, beklide en önemlisidir. Antik Yunan’da, İslam medeniyetinde, aydınlanma çağı ve çağdaş dünyamızda ifade özgürlüğünün tam olarak temin edilmesi neticesinde medeniyet büyük bir hızla ilerlemiştir.


İfade özgürlüğü kapsamında yer alan propaganda faliyeti içeriği itibariyle sınırsız değildir. İnsanlığa karşı ortak bir tehdit olan ve başta yaşam hakkı ve diğer tüm temel hak ve özgürlüklerin kullanımına engel olan tehlikelerden birisi olarak kabul edilen “terör” ve bunun cebir tehdit ve şiddet içeren yöntemlerini meşru gösterme, teşvik etme, övme ve kabullenilmesine yönelik faliyet olan “terör propagandası suçu”nun, ifade ve basın özgürlüğü ile sınırlarının ceza hukukundaki yerinin ayrıntılı bir şekilde incelenmesi teori ve uygulama açısından önemlidir.


Kamu düzenini bozan bir suç olarak terör örgütünün propagandası suçunun unsurları, kapsamı ve çerçevesinin belirlenmesi, özgürlük ve güvenlik dengesinin daha iyi ortaya konulması gerekmektedir. Bunun için mukayeseli hukuk ve ABD Federal Yüksek Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Türk mahkemelerinin yorum ve içtihatlarının ele alınıp konunun karşılaştırmalı incelenmesi terörle mücadelede ve akademik anlamda Ülkemize katkı sunacaktır. Bu düşüncelerle hazırlanan bu çalışmanın önemli bölümü, TÜBİTAK’ın Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Programı desteğiyle misafir araştırmacı olarak ABD Connecticut Eyaletinde bulunan University of Connecticut School of Law’da gerçekleştirilmiştir.


 


 


Kitabın ismi Birinci baskıda “İfade ve Basın Özgürlüğü Bağlamında Terörizmin Propagandası Suçu” iken, Kanunla uyum sağlamak amacıyla bu baskıda “İfade ve Basın Özgürlüğü Bağlamında Terör Örgütünün Propagandası Suçu” olarak değiştirilmiştir. İlk baskıdan sonra geçen zaman içerisinde yayınlanan akademik çalışmalar, Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ve ABD Yüksek Mahkemesi kararları gözden geçirilerek, değerlendirilmiş ve kitaba işlenmiştir.