Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

İdare Hukuku Dersleri Cilt – I (Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine Uygun)

İdare Hukuku Dersleri Cilt – I (Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine Uygun)



Sayfa Sayısı
:  
536
Kitap Ölçüleri
:  
16x24
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9789750255687

610,00 TL









İdare hukuku, kısaca idarenin hukukudur. Nerede bir devlet varsa, o devletin de bir idari teşkilatı ve bu teşkilata uygulanan hukuk kuralları vardır. Ancak, idareye uygulanan hukuk kuralları her ülkede idare hukuku adını almaz. Başta Fransa ve Türkiye olmak üzere, bazı devletlerde idareye uygulanan hukuk kuralları ile özel hukuk kişilerine uygulanan hukuk kuralları birbirinden ayrılmış, idareye uygulanan hukuk kurallarına idare hukuku denilmiştir. Bu tür ülkelerde, idare hukukundan doğan uyuşmazlıklar, idari yargıda çözümlenir. Buna karşılık, İngiltere ve ABD gibi Anglo-Sakson ülkelerinde idareye uygulanan hukuk kurallarıyla özel hukuk kişilerine uygulanan hukuk kuralları arasında bir fark yaratılmamıştır. Bu nedenle hem idarenin ve hem de özel kişilerin işlem ve eylemlerinden doğan uyuşmazlıklara adli yargıda bakılır.
Kamu hukukunun bir alt dalı olan idare hukuku; idari teşkilatın, idari faaliyetlerin (onun işlem ve eylemlerinin), idarenin beşerî (kamu personeli) ve ayni (kamu malları) vasıtalarının, idari sözleşmelerin, kamu hizmetlerinin, idarenin kusura dayanan ve kusursuz sorumluluğunun, idarenin yargı dışı ve yargısal denetiminin hukuki çerçevesini çizmektedir. Hukuka bağlı idarenin bu çerçeve dışına çıkmaması beklenir.
Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinin ders notu ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırlanan elinizdeki kitap; idarenin teşkilatını (idari teşkilata hakim olan anayasal ilkeleri, Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı teşkilatını, merkezi idarenin taşra teşkilatını, mahalli idareleri (il özel idareleri belediyeler ve köyler) hizmet yerinden yönetim kuruluşlarını (kamu kurumları, düzenleyici ve denetleyici kurumları), kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarını ve kamu görevlilerini konu edinmektedir.
Konu Başlıkları
    İdare Hukukuna Giriş
    Türkiye'nin İdari Teşkilatı
    Memurlar ve Diğer Kamu Görevlileri