Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Genel Hukuk Bilgisi Meslek Yüksek Okulları İçin - KEMAL GÖZLER

Genel Hukuk Bilgisi Meslek Yüksek Okulları İçin - KEMAL GÖZLER



Sayfa Sayısı
:  
256
Kitap Ölçüleri
:  
13x19
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9786257090605

160,00 TL











Meslek yüksekokullarının program ve müfredatlarının yeniden gözden geçirilmesi amacıyla 2002 yılında "MEB-YÖK Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi" adı altında bir çalışma yapılmıştır. Bu çalışmanın sonucunda, meslek yüksekokullarındaki 15 programın eğitim programları (müfredatları) yeniden yazılmıştır. Bu projenin "sonuç raporu"nun "öneriler" kısmında, "geliştirilen derslerin içeriklerine uygun kitap ve ders notu yazılmalıdır" önerisinde bulunulmuş. İşte bu kitap, bu önerinin izlenmesiyle, "MEB-YÖK Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi" tarafından içeriği belirlenen "genel hukuk bilgisi" dersine yönelik bir "ders kitabı" olarak hazırlanmış.


"MEB-YÖK Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi"n de, "genel hukuk bilgisi" dersinin "ders içeriği", sekiz ayrı konu olarak belirlenmiş ve her bir konuda amaç ve ulaşılmak istenen davranışlar birkaç cümleyle açıklanmıştır. İşte elinizde tuttuğunuz bu kitapta, genel hukuk bilgisi ders programında belirlenen sekiz konu, yine orada belirtilen amaç ve davranışlar doğrultusunda işlenmiş.


Bu kitapta konular meslek yüksekokulu birinci sınıf öğrencilerinin anlayabileceği bir açıklıkta işlenmiş. Olabildiği ölçüde günümüz Türkçesinden hukuk terimleri verilmiş; eski terimlerin ise günümüz Türkçesiyle karşılıkları verilmiş. Kitapta, metin içinde verilen bilgiler, bazı yerlerde ayrıca "TABLO"lar hâlinde özetlenmiş. Aynı şekilde, metin içinde yapılan bazı sınıflandırmalar, "ŞEMA" olarak da gösterilmiş. Öğrenciler bu "tablo" ve "şema"lar yardımıyla konuları kolayca öğrenebileceklerdir. Kitapta işlenen konuların ayrıntılarına girilmemiş. Ancak her konuda daha fazla bilgi edinmek isteyen öğrencilerin bakabilecekleri kaynaklar gösterilmiş.


(Tanıtım Bülteninden)


Konu Başlıkları


Hukuk, Hukuk Sistemleri, Türk Hukuk Sistemi, Hukukun Dalları ve Kaynaklar


Türk Yargı Sistemi, Yargı Kuruluşları ve Dava Türleri


Hukuki Olaylar, İlişkiler, İşlemler ve Haklar


Kişilik Kavramı, Kişilerin Sınıflandırılması ve Ehliyetleri


Miras Kavramı ve Kanuni Mirasçılar


Mülkiyet Hakkı, Konusu, Kapsamı ve Türleri


Borç Kavramı ve Sözleşme Türleri


Serbest Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik Mevzuatı