Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Devlet Maliyesi

Devlet Maliyesi



Sayfa Sayısı
:  
415
Kitap Ölçüleri
:  
16x24
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9786057867261

760,00 TL









Devlet Maliyesi

Prof. Dr. Duran BÜLBÜL

İçindekiler

Bölüm 1
Maliye Teorisi
Bölüm 2
Kamu Harcamaları
Bölüm 3
Kamu Gelirleri Ve Vergi Teorisi
Bölüm 4
Türk Vergi Sistemi
Bölüm 5
Vergi Usul Hukuku
Bölüm 6
Devlet Bütçesi
Bölüm 7
Devlet Borçlanması
Bölüm 8
Maliye Politikası


ÖNSÖZ
    Devletin ortaya çıkma amacı, birlikten doğan ihtiyaçların giderilmesi iken, çağdaş devletin amacı kamu hizmetlerini en uygun, en verimli ve insan onuruna yakışır bir şekilde yerine getirmektir. Söz konusu kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde ise maliye bilimi önemli bir araçtır.
    Devlet, kamusal ve toplumsal ihtiyaçları karşılamak için gelir elde eden ve elde ettiği gelirlerle yurttaşlara hizmet sunan bir örgüttür ve maliyecilerin hep dedikleri gibi; nerede toplum varsa, orada mutlaka maliye vardır. İşte bu nedenle, yalnızca kamu ekonomisi, kamu maliyesi, maliye politikası ya da Türk vergi sistemini ele almakla kalmayıp, maliyenin fakültede okutulan bütün alanlarını kapsayan bu eserin adı “Devlet Maliyei” olarak belirlenmiştir.
    Devlet maliyesi, temel olarak devletin gelir ve giderlerini inceleyen bir bilim dalı olmakla beraber, devlet faaliyetlerini hukuki, mali, ekonomik ve sosyal açılardan da değerlendiren ve bu bağlamda, devlet faaliyetlerinin sınırını da ortaya koyan bir bilim dalıdır. Devlet maliyesi sadece kurumsal anlamda, devletin mali faaliyetlerini tanımlamakla kalmaz, aynı zamanda ekonomik ve sosyal açıdan devlet faaliyetlerinin etkisini değerlendirir. Maliye ülkenin, ekonomik, sosyal ve siyasi politikalarına yön veren önemli bir bilim dalıdır.
    Tüm bu düşünceler ışığında, devlet maliyesi kitabı, devlet harcama ve gelirlerini teorik ve yasal çerçevede incelerken, devlet gelirlerinin ve harcamalarının yarattığı etkileri de çalışma kapsamına almıştır. Bu kitap, maliye bölümü öğrencilerine ve maliye bilimi ile ilgilenen kişilere önemli bir katkı olacağı düşüncesiyle, bilgilerinize sunulmuştur.
    Hem maliye eğitimine yeni başlayan bir öğrenciye maliyeyi sevdirecek ve öğretecek kadar akıcı ve yalın bir dile, hem akademisyenlere katkı sağlayacak kapsamlı bir anlatıma sahip olan bu eser, meslek sınavlarına hazırlanan öğrencileri de gözetmiştir.
    Savaş yayınevi sahibi sayın Barış Mahmut Gezerkaya’ya ve kitabın dizgi ve tasarımını yapan, Savaş Yayınevinin değerli çalışanı Ümmühan Eroğlu’na teşekkürü borç bilirim
                                                                                                                                                 Prof. Dr. Duran BÜLBÜL
                                                                                                                                                  Ankara, Haziran 2019