Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Ceza Muhakemesi Hukukunda Çapraz Sorgu

Ceza Muhakemesi Hukukunda Çapraz Sorgu



Sayfa Sayısı
:  
496
Kitap Ölçüleri
:  
16x24
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9789750253690

940,00 TL










Ceza Muhakemesi Hukukunda Çapraz Sorgu, Türk ceza muhakemesi sistemine 5271 sayılı CMK ile girmiş, özellikle savunma makamının, silahların eşitliği ilkesi kapsamında maddi gerçeğin araştırılması ve delillerin gerçekliği ve güvenilirliğini sınaması amacıyla kullandığı faydalı bir muhakeme aracı haline gelmiştir. CMK m.201'de düzenlenen "doğrudan soru yöneltme" işlemi, kanunun yürürlüğe girdiği bu on dört yıllık süre içerisinde, ilk derece mahkemeleri ve istinaf mahkemelerindeki duruşmalarda büyük ilerleme kaydetmiştir.


Eserde çapraz sorgunun mukayeseli hukuktaki düzenleme ve uygulaması Türk hukuk sistemi ile karşılaştırılarak tartışılmıştır. Önceki kaynakça, yerli ve yabancı kaynaklar bakımından güncellenmiş ve yenilenmiştir. Ayrıca CMK uygulamaları, Yargıtay içtihatları, Anayasa Mahkemesi kararları, AİHM içtihatları kapsamında tartışılmıştır. Kitabın 12 yıl sonraki bu ikinci baskısında, yeni bir başlık olarak gizli tanıklara soru sorma hakkı ve uygulaması eklenmiş, tüm konular yüksek mahkeme yargı kararları ve AİHM içtihatları ile zenginleştirilmiş, geçen süre içerisinde uygulamanın geldiği nokta hakkında bilgi verilmiştir. 


Uygulamadaki en sıkıntılı konulardan bir tanesi soru sorma teknik ve taktiklerinin bilinmemesidir. Bu nedenle eserde doğrudan soru yöneltme, sadece teorik olarak değil pratik uygulama ve soru örnekleri ile şekillendirilmiş; soru sorma teknik ve taktiklerine ilişkin soru-cevap örnekleri arttırılmıştır. Ayrıca uygulayıcılara yol gösterici olması amacıyla, konuya ilişkin yüksek mahkeme kararları kitabın sonuna eklenmiştir.


Konu Başlıkları


Kavram, Çapraz Sorguya Hakim Olan Ceza Muhakemesi İlkeleri, Ceza Muhakemesine Hakim Olan Sistemler, Tarihçe ve Çapraz Sorgunun İnsan Hakları Bakımından Önemi


Çapraz Sorgu Sistemine Katılanlar, Deliller, Usul, Türk Hukukundaki Düzenlemeler