Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mayıs (0)      Nisan (73)      Mart (140)      Şubat (116)

Ceza Kanunları

Ceza Kanunları



Sayfa Sayısı
:  
810
Kitap Ölçüleri
:  
13x19 cm
Basım Yılı
:  
2009
ISBN NO
:  
9786055865481

114,00 TL









SUNUŞ

"Ceza Kanunları" isimli eserimiz, özellikle ceza hukuku ile ilgilenen akademisyen, uygulayıcı ve öğrenciler tarafından kabul gören formatı itibariyle kısa zamanda yine tükendi ve ikinci basısından bugüne kadar da iki yıla yakın bir zaman geçti. Bu iki yıllık süre zarfında bu yapıtta yer alan ve Türk Ceza Adalet Sistemini oluşturan normlarda birçok mevzuat değişikliği yapıldığı gibi, Anayasa Mahkemesi de Anayasa′ya aykırı gördüğü düzenlemeleri iptal etmeye devam etti.

2005 yılında yola çıkan "Yeni Ceza Adalet Sistemimiz", bir yandan her geçen gün daha işin başında yapılan yoğun eleştirilerin haklılığını biraz daha kanıtlarcasına kanunkoyucu tarafından değiştirilmekte, diğer yandan da eski alışkanlıklar, sistemdeki tıkanıklık ve kişilerin adil yargılanma haklarının daha fazla ellerinden alınması ile sonuçlanan kötü uygulamalar içinde yalpalanmaya devam etmektedir. Hep ifade ettiğimiz gibi, Ceza Adalet Sisteminin en önemli unsurunu insan faktörü oluşturmaktadır ve maalesef ki Türkiye′de insan faktörünün ön plâna çıktığı durumlarda kötü uygulamaya iyi uygulamadan daha sık rastlanmaktadır. Ancak biz, Türk insanının artık davranış devrimi gerçekleştireceğine, hak ve özgürlüklerinin arkasından sonuna kadar koşacağına, bu suretle de devletimizin daha modern ve demokratik bir hukuk devleti olacağına yönelik inancımızı hep taşımaktayız.

Ağustos 2009 tarihine kadarki mevzuat değişiklik ve güncellemelerini gerçekleştirdiğimiz gibi, 4483 sayılı Memurlar ve Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunu da katmış bulunmaktayız.

01.08.2009 Kadıköy - İstanbul

Yrd.Doç.Dr.R.Yılmaz YAZICIOĞLU