Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Hukuk Sözlüğü

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Hukuk Sözlüğü



Sayfa Sayısı
:  
220
Kitap Ölçüleri
:  
21x18 cm
Basım Yılı
:  
2006
ISBN NO
:  
9756135271

40,00 TL









ÖNSÖZ


Çalışma mevzuatımızın Avrupa Birliği müktesebatı ile uyumlu hale gelebilmesi için son yıllarda mevzuatta önemli değişiklikler yapılmıştır. Bu değişikliklerle birlikte bazı yeni kavramlar da mevzuatımız içerisine girmiştir. Herhangi bir konunun iyi anlaşılabilmesi için o konu içerisinde geçen terimlerin anlamlarının bilinmesine ihtiyaç vardır. Bu çalışmada çalışma ve sosyal güvenlik mevzuatında yer alan kavramlar ve özellikle çalışma mevzuatı değişikliği ile mevzuatımız içerisine girmiş olan bir çok yeni kavrama yer verilmiştir. Ayrıca çalışma mevzuatını dolaylı olarak ilgilendiren mevzuatlardaki çeşitli kavramlara da eserde yer verilmiştir. Çalışma hayatı ile ilgili piyasada çok az sayıda sözlüğün bulunması ve bunlarında en son mevzuat değişikliklerini içermemesi nedeni ile böyle bir eserin hazırlanmasına gerek duyulmuştur.

Bu çalışmanın hazırlanması konusunda beni teşvik eden, her zaman engin bilgi birikimi ve deneyimini esirgemeyerek bana yardımcı olan değerli hocam Prof. Dr. Şükrü KIZİLOT′a,

Kitabın basılmasına katkılarından dolayı Yaklaşım Yayıncılık Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem SARISU ve Yaklaşım Yayıncılık Denetim Kurulu Başkanı Sezgin ÖZCAN′a, Kitabın sayfa düzenini hazırlayan Cengiz ŞİMŞİR′e, ayrıca yaklaşım yayıncılığın bütün kıymetli çalışanlarına,

Katkılarından dolayı Sigorta Müfettişi İsa KARAKAŞ′a

Eseri hazırlama sürecinde göstermiş oldukları sabır ve destekten dolayı değerli eşim Şenay ve oğlum Burak′a, en içten dileklerimle teşekkür ederim.

Kitabın ilk baskısında çeşitli eksikliklerin olacağı kuşkusuzdur. Uyarı, eleştiri ve önerileriyle katkıda bulunacak olan okurlara, kitabın sonraki baskısının daha iyi olmasına olanak sağlayacaklarından, kendilerine şimdiden teşekkür ederim.

Yararlı olması dileğiyle...

Saygılarımla...

Arif TEMİR