Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Boşanmada Mal ve Paraların Paylaşılması - FİLİZ BERBEROĞLU YENİPINAR

Boşanmada Mal ve Paraların Paylaşılması - FİLİZ BERBEROĞLU YENİPINAR



Sayfa Sayısı
:  
487
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9789750260636

330,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...











Uygulamada sıkça karşılaşılan konulardan seçilerek hazırlanmış olan bu çalışmada, boşanma davaları sonucunda mal ve paranın paylaşılması, içtihatlı mevzuat (4721 sy.Türk Medeni Kanun 201 -281 maddeleri ) ve örneklerle açıklanmıştır.


 


Mal rejimi boşanma davasının açıldığı tarih itibarıyla sona ermiştir.


 


Sözleşmeyle başka mal rejiminin seçildiği ileri sürülmemiş ise, evlilik tarihinden 4721 Sayılı TMK'nin yürürlüğe girdiği 01.01.2002 tarihine kadar mal ayrılığı bu tarihten mal rejiminin sona erdiği tarihe kadar ise, edinilmiş mallara katılma rejimi geçerlidir.


 


Katılma alacağı, Yasa'dan kaynaklanan bir hak olup, bu hakkı talep eden eşin gelirinin olmasına veya söz konusu mal varlığının edinilmesine, iyileştirilmesine ya da korunmasına katkıda bulunulmasına gerek yoktur. Ayrıca, bir eşin bütün malları, aksi ispat edilinceye kadar edinilmiş mal olarak kabul edilir.


 


01.01.2002 tarihinden önce; 743 Sayılı Türk Kanunu Medenisi'nin (TKM) yürürlükte olduğu dönemde, eşler arasında yasal mal ayrılığı rejimi geçerliydi . TKM'de, mal rejiminin tasfiyesine ilişkin düzenleme mevcut olmadığından, eşlerin bu dönemde edindikleri mal varlığının tasfiyesine ilişkin uyuşmazlık, aynı Kanun'un 5.maddesi yollamasıyla Borçlar Kanunu'nun genel hükümleri göz önünde bulundurularak "katkı payı alacağı" hesaplama yöntemi kurallarına göre çözüme kavuşturulmalıdır. Zira Borçlar Kanunu, Medeni Kanun'un tamamlayıcısı olarak kabul edilmiştir.


 


Mal ayrılığı rejiminde; eşler kendi malları üzerinde tasarruf yetkisine ve intifa hakkına sahiptir ve mallarının idaresi kendisine aittir.


 


Her birinin malları, geliri ve kendi kazançları yine kendilerine ait kişisel mallarıdır.


 


Tamamen uygulamaya yönelik olarak hazırlanan bu çalışmada, Genel bilgiler ve açıklamalarla mal rejimine ilişkin hesaplama teknikleri ile örnek dilekçeler, bilirkişi raporları ilgili mevzuat yer almakta olup çalışma en güncel ve yeni tarihli Yüksek yargı kararlarıyla zenginleştirilmiştir.