Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Akıllı Yaptırım Kararları ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Akıllı Yaptırım Kararları ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi



Sayfa Sayısı
:  
202
Kitap Ölçüleri
:  
16x24
Basım Yılı
:  
2015
ISBN NO
:  
9789750233593

310,00 TL









  Terörizmin, özellikle 11 Eylül saldırılarından sonra boyut değiştirerek artması ve giderek daha fazla sayıda devleti tehdit eder hale gelmesi, uluslararası toplumda dikkatlerin terörizm üzerine çekilmesine neden olmuştur. Daha önceden bu tehditle karşı karşıya kalmayan devletler de terörizm tehlikesiyle mücadele etmek için yapılan çalışmalara katılmaya başlamışlardır. Başta evrensel bir uluslararası örgüt niteliğine sahip olan Birleşmiş Milletler olmak üzere birçok uluslararası kuruluş, terörizm konusuyla ilgili olarak kapsamlı çalışmalar başlatmıştır.

Terörizmle mücadele etmek için terörizmin finansmanı ile de mücadele etmek gerektiğinin anlaşılması üzerine, terörü finanse eden kaynakların kurutulması amacıyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından bir dizi karar alınmış ve bu kararlarda terörizmle ilişkisi olduğu kabul edilen kişi ve/veya kuruluşlara yönelik bir takım yaptırımların uygulanmasına karar verilmiştir. Söz konusu kararlarda bahsedilen yaptırımlar, yaptırımların hedefi olan kişi ve/veya kuruluşların uluslararası sözleşmelerle de güvence altına alınan temel hak ve hürriyetlerinden bazılarını ihlal etmiş ve bu durum da temel hak ve özgürlüklerin ihlali sorununu ortaya çıkarmıştır.

"Akıllı yaptırım kararları" olarak ifade edilen ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından alınan bu yeni tür yaptırım kararlarının, kararların muhataplarının temel hak ve özgürlüklerini ihlal etmesi ve bu kararların herhangi bir şekilde denetiminin mümkün olup olmadığı sorusuna cevap bulunması gerekliliği, bu kitabın konusunu oluşturmaktadır.
 
Konu Başlıkları
Terörizmin ve Finansmanının Önlenmesi Konusundaki Çalışmalar
Güvenlik Konseyi ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesine İlişkin Akıllı Yaptırım Kararları
Uluslararası Hukukta Akıllı Yaptırımların Denetimi
Akıllı Yaptırımların Uygulanabilirliği ve Türkiye Örneği