Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (43)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Bireysel Başvuru Rehberi

Bireysel Başvuru Rehberi



Sayfa Sayısı
:  
139
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9786053006398

62,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...











Bireysel başvuru, hukuk sistemimize dâhil olduğu günden bu yana temel hak ve özgürlüklerin korunmasında önemli bir işlev görmektedir. Kamu gücünün işlem, eylem ya da ihmali nedeniyle bir temel hak ve özgürlüğünün ihlal edildiğini ileri süren ve mevcut hukuk yollarında bu şikâyetine çözüm bulamayan kişiler bireysel başvuru yoluyla Anayasa Mahkemesi’ne başvurmaktadır. Kanun koyucu bu başvuru yolunu ihdas ederek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidilmeden önce soruna ulusal hukuk sistemimizde bir çözüm getirilmesini amaçlamıştır.


Bireysel başvuru yolunun bugüne kadar olan uygulaması bu hukuk yolunun kendine özgü kurallarının yeterince bilinemediğini ortaya koymuştur. Bu bağlamda zaman zaman bireysel başvuruya, temel hak ve özgürlükleri koruma işlevinin de ötesinde tüm hukuka aykırılıkları giderme gibi bir misyon yüklenmektedir. Bunun yanında bireysel başvurunun kabul edilebilirlik koşullarının kavranmamış olması çeşitli hak kayıplarına neden olabilmektedir.


Elinizdeki bu çalışma, bireysel başvurunun bilinmeyen yönlerini aydınlatmaya yönelik olarak hazırlanmış; bireysel başvurunun temel işlevinin ve Anayasa Mahkemesi tarafından incelenme usulünün ortaya konulmasına yönelik kısa ve öz bilgiler içeren bir rehberdir.