Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Avukat SERDAR ÖZERSİN e Armağan

Avukat SERDAR ÖZERSİN e Armağan



Sayfa Sayısı
:  
594
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2017
ISBN NO
:  
9786053002376

364,00 TL









  BİRİNCİ ÖNSÖZ

KADER DEYİN, ALIN YAZISI DEYİN, HAYAT İŞTE BU DEYİN

Yaşamlarının baharında ani gelen bir trafik kazası ve sabahın karanlığında alıp götürdüğü insanlar. Son bulan hayatlar

O göçün iki yolcusu, birisi uzun yıllar beraber çalıştığım her an işinin başında, günlük yasal sorunları paylaştığım ve çözmeye çalıştığım Av. Serdar ÖZERSİN, diğeri mesleğinin yani baba mesleğinin ilk adımını bir bakıma atan Hukuk Fakültesini İngiltere ’de bitirmiş oğlu Can ÖZERSİN... Onlarla ilgili bu şekilde bir yazı yazmak benim için çok zor, çünkü Serdar ile o kadar yakın çalışma durumundaydım ki, demir kapılar arkasında bile onunla yaptığımız çalışma düzeninin diğer avukatlara da uygulatmıştım. Tabii anılar çok, ama bir ikisini burada bahsetmek sanıyorum onun anısına yakışan bir hatırlatma olacaktır.

13 Nisan 2009; sabahın köründe Ümitköy’deki evime baskın yapıldı. Serdar yanımdaydı. Her şeyi beraber topladık. Mahkeme kararı sadece aramaydı. Ama gelen zatlar yanımızda savcıyı aradılar. Gözaltına alınmamı emretti zat. Apar topar beraber adliyeye götürdüler. Saat 13:00 uçağıyla İstanbul ’a gidecektik. Hava alanına gittik, uçağın merdivenleri önünde 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel yanında doktoru Aylin Cesur vardı. Sarıldık. Süleyman bey bana: Ben sıramı savdım, şimdi sıra sende dedi. Gerçek bir ağabeylik görevi yapmıştı. Çok mutlu olmuştum. Hiçbir şeye aldırmıyordum. Yanımda emniyetçiler, arka sıralarda da Serdar oturuyordu. İstanbul’a gittik Vatan Caddesinde Emniyet Müdürlüğü Terör Şubesine götürdüler.

Yanımda yine Serdar ve Belgin hanım vardı. En üst katta bir boş oda bir kanepe vardı. 96 saat burada göz altında tutuldum. Kapımda devamlı polis, akşam saat 20:00 sıralarında biri emniyetten geldi. (13 Nisan 2009) Saçları topuzlu Cem... Yanımda yine Serdar vardı. Zat, bana buraya bazı paşalar geldi. Susma haklarını kullandılar. Sizde isterseniz susma hakkınızı kullanabilirsiniz deyince, "Ben; ne susma hakkı, konuşma hakkımı kullanacağım, buraya hesap vermeye geldim, ki sonra da hesap alabileyim. ” dedim. Biraz sonra Serdar ’lar da gittiler.

Sabah o emniyetçi tekrar geldi. Bana ben sizinle konuştum alabora oldum dedi. Bu zat 16 Nisan 2009 'da saat 20.00’den itibaren 8 saatten fazla ifademi aldı. Zaman zaman da şimdi kırmızı bülten ile aranan savcıyla çok samimi görüşmeleri oldu. 17 Nisan sabahı 04:30’ a kadar yanımda Serdar ve Belgin Hanım vardı. 96 saat gözaltında tutulmuştum.

Beraber Beşiktaş Adliyesinin bodrum katında soğuktan çok sıkıntı çektik Sonra savcılığa yani aranan zatın odasına götürdüler. 3 savcıydılar. Televizyon izliyorlardı. İfadem alınırken bir savcı geldi. Malum savcıya: Bazı kanallar alt yazı geçiyor. Mehmet HABERAL tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi dedi. Hepimiz hayretle birbirimize baktık. İfadeye devam ettim. Sonunda gelen savcı haklı çıktı. Adamlar karan yazdı. Sırtlarını dönüp gittiler. İşte gidiş o gidiş /

Diğer bir olay da Serdar dahi bütün avukatların karşı çıkmasına rağmen onları dinlememiş, benim hakkımda gerekçesiz karar veren 9 hakim hakkında dava açıp ve sonunda Yargıtay 4. Hukuk Dairesi ve Hukuk Genel Kurulu onayıyla o hakimleri mahkum ettirmiş olmamdı. Serdar da her an o davaların takipçisi olmuştu. Dahası, şimdi aranan savcıları da defalarca HSYK’ya şikayet etmişti. Sonra siyasi iktidar benim adıma yasa çıkartmış, hakim ve savcılar hakkında dava açılamayacağını, devlete karşı dava açılması gerektiğine karar vermişti.

Serdar bütün bu olayları benimle beraber yaşamış ve ne kadar haklı olduğumuzu herkese göstermişti. Bana, “Hocam bu davaları ne yapacağız” dediği zaman, ben de “ne yapmamız gerekli? ” diye sorduğumda, yasaya göre devlet aleyhine dava açmamız gerekir deyince, “O davaları DERHAL geri çek, bu devlet hepimizindir, görevimiz onu korumaktır ” demiştim. O da bunu yapmıştı. İcraya verdiğimiz davalardan dahi vazgeçmiştik. Ama 17-25 Aralık 2013 olaylarından sonra siyasi iktidar yeniden kanun değiştirmek durumunda kalmıştı. Yani hakim ve savcılara artık dava açılabiliyor ve görevden alınabiliyorlar.

Şunu bir kez daha belirteyim, Serdar ’ı arıyoruz, boşluğunu ve yokluğunu yaşıyoruz, ancak kütüphanemize kazandırdığı kitaplar için adına yaptığımız kitaplık ile avunuyoruz ve onu her zaman şükranla, rahmetle anıyoruz. Serdar sana teşekkürler, Can ’la beraber Yüceler Yücesi Allah ’ın bol ışıkları içinde rahat uyuyunuz...

 

Prof. Dr. Mehmet HABERAL

Başkent Üniversitesi Kurucu ve Kurucu Rektörü
Başkent Üniversitesi Yönetim Üst Kurulu Başkanı


İKİNCİ ÖNSÖZ

Avukat Serdar Özersin, Ankara’da avukatlık yapan biz hukukçular arasında çok tanınan ve sevilen bir isimdi. Ankara Barosu’nun değerli üyesi için hazırladığımız bu küçük armağan, onun kalplerimizde bıraktığı boşluğu asla dolduramasa da, umut ediyorum ki, özlemimizi dile getirmemize vesile olacaktır.

Ankara Barosu levhasına kayıtlı olarak uzun yıllar avukatlık yapmış olan kıymetli meslektaşım Serdar Özersin, yüksek öngörüsü, taşıdığı büyük ve sonsuz meslek aşkı, iş odaklı hayatı, meslekteki öncülük sıfatı ile hepimize örnek olup bayrağı hep daha ileriye taşımaya çalışan bir insan olarak gönüllerimizde yerleşirken, aniden çekildi hayatlarımızdan.

Bizleri büyük bir boşluğun ortasında, kendisi ile ilgili anılarla baş başa bırakıp giderken, çok severek çalıştığı hukuk dünyasına da değerli çalışmalarını emanet etti. Spor özel ilgi alanı oldu özellikle spor hukuku ve ticaret hukuku alanlarında titizlikle çalıştı.

Meslek hayatında sınırları zorlayan bir insan olarak tanındı. Bir işi en yeni tekniklerle en geniş açılardan, müvekkile odaklı çözmeye çalışırken, baba mesleği avukatlığı, yine avukat olan kendi oğlu vasıtasıyla üst seviyelere taşımak istiyorken, çok sevdiği oğlunu da götürdü yanı başında. Bizlere “güle güle…” demek zorunda kalmanın üzüntüsü ve şaşkınlığı kaldı.

Serdar Özersin için önsöz yazmak, yoğun meslek yaşamını birkaç paragrafta özetlemek kolay değil elbette. Aramızdan ayrılışı nedeniyle yayımlanan bu Armağan’da ….. yazı yer almaktadır. Bu yazılar hem Serdar Özersin ile birlikte çalışmış, hem de onunla değişik vesilelerle yakınlığı bulunan meslektaşları tarafından kaleme alınmıştır. Meslektaşlarınca kendisine armağan edilen bu makaleler, ona verilen değerin, önemin ve kendisine duyulan özlemin mütevazi bir yansımasıdır.

Bu armağanın ortaya çıkmasını sağlayan İsmail Hakkı ÖZERSİN’e candan teşekkürlerimi sunuyorum.

Mesleğimize, ülkemize, yaşamlarımıza kattıkların için teşekkür ediyoruz sana… Oğlunla birlikte huzur içinde uyu sevgili meslektaşım.

Av. Hakan CANDURAN

İÇİNDEKİLER
YAYIN KURULU
............................................................................................................
VI
BİRİNCİ ÖNSÖZ
...........................................................................................................
VII
İKİNCİ ÖNSÖZ
...............................................................................................................
IX
İÇİNDEKİLER
.................................................................................................................
XI
ANAYASA MAHKEMESINE BIREYSEL BAŞVURU  VE AVRUPA İNSAN HAKLARI
MAHKEMESINE BAŞVURU  MEDENI USUL HUKUKUNDA KANUN YOLU MUDUR?
.........
1
P
ROF
. D
R
 B
AKI
 KURU
HUKUK DAVALARINDA  DELİLLERİN GÖSTERİLME ZAMANI
.........................................
11
P
ROF
. D
R
. E
JDER
 YILMAZ
AKADEMİSYENLİK
.......................................................................................................
27
P
ROF
. D
R
. E
JDER
 YILMAZ
İSTİNAF YOLUNA BAŞVURU, İSTİNAF İNCELEMESİ VE İNCELEME SONUNDA
VERİLEBİLECEK KARARLAR
..........................................................................................
37
P
ROF
.D
R
. R
AMAZAN
 ARSLAN
21. YÜZYILDA KİŞİLİK HAKLARI AÇISINDAN ORGAN NAKLİNİN ULAŞTIĞI VE ULAŞMASI
GEREKEN NOKTA ÜZERİNE BİR İNCELEME
...................................................................
61
P
ROF
.D
R
.K
UDRET
 GÜVEN
UZLAŞTIRMA
...............................................................................................................
87
P
ROF
. D
R
. M
UHARREM
 ÖZEN
ANONİM ORTAKLIK YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ALEYHİNE AÇILACAK SORUMLULUK
DAVASINDA ŞİRKETİN TEMSİLİ VE ORTAKLIĞA TEMSİL KAYYIMI ATANMASI
.............
113
P
ROF
. D
R
. E
RSIN
 ÇAMOĞLU
ALTERNATİF UYUŞMAZLIK ÇÖZÜMLERİNDE AVUKATIN ÖNEMİ VE ROLÜ
..................
129
A
V
. H
AKAN
 CANDURAN
HUKUK VE KAYBEDİLENLER
.......................................................................................
139
C
ELAL
 ALTUNKAYNAK
GENEL KREDİ SÖZLEŞMELERİNDE KEFİLİN SORUMLULUĞU
.......................................
143
Ş
ÜKRÜ
 SARAÇ  
ÖZEL KORUMA TEDBİRLERİNDE ÖNCELİK-SONRALIK SIRASI
......................................
189
B
UKET
 AKTAN
 _  
H
AMDI
 Y
AVER
 AKTAN
İSİMSİZ, KENDİSİNE ÖZGÜ VE ÖZELLİKLE KARMA SÖZLEŞMELERE DAİR İLGİNÇ
ÖRNEKLER
................................................................................................................
193
İçindekiler
N
IHAT
 YAVUZ
ECRİMİSİL DAVALARI İLE İLGİLİ BİRBİRİNİN KARŞITI OLAN İKİ İÇTİHADI BİRLEŞTİRME
KARARINDAN SONRA YARGITAY’IN BU ÇELİŞKİYİ “VEKALETSİZ İŞ GÖRME”
KURUMUNDAN YARARLANARAK AŞMA VEYA GİDERME ÇABALARI
..........................
249
N
IHAT
 YAVUZ
TELEVİZYON GÖRÜNTÜLERİNİN FUTBOL DİSİPLİN HUKUKUNDA İKİNCİL DERECEDE
DELİL OLARAK KULLANIMI HUSUSUNUN EMSAL KARARLAR VE DÜZENLEMELER
ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRMESİ
...........................................................................
267
A
V
. Ş
EKIP
 MOSTUROĞLU
ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN HASTANE HUKUKU ALANINDAKİ STATÜSÜ, İŞLEYİŞİ VE
HUKUKSAL SORUMLULUĞU
......................................................................................
287
P
ROF
. D
R
. M
EHMET
 DEMİR
FİNANSMAN ARACI OLARAK KULLANILAN KREDİLER VE ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ
ÖNLEME ANLAŞMALARININ VERGİSEL ETKİLERİ
........................................................
323
P
ROF
.D
R
. E
MRE
 BURÇKİN
 - D

.D
R
. A
YŞE
 PAMUKÇU
BAĞIMSIZ DENETİM İŞLERİNDE KALİTE KONTROLÜNÜN SAĞLANMASI
.....................
363
N
EVBER
 Z
EYNEP
 EROĞLU
ARSA PAYI KARŞILIĞI İNŞAAT SÖZLEŞMESİNDE İŞ SAHİBİNİN TBK MD. 473 UYARINCA
TESLİM BORCUNUN MUACCELİYETİ ÖNCESİ SÖZLEŞMEDEN DÖNME HAKKI
.............
387
A
HMET
 S
ELIM
 S
ARIKAYA
 - B
URÇAK
 S
ERCAN
 S
ARIKAYA
RESMİ VASİYETNAMENİN İPTALİNDE YARGITAY UYGULAMALARI
............................
433
D
R
. A
TALAY
 ÖZDEMİR
SİGORTACININ TAZMİNAT ÖDEME BORCU
...............................................................
451
N
IHAL
 KOŞER
TÜRK BORÇLAR KANUNU’NUN 347/1 MADDESİNE GÖRE KONUT VE ÇATILI İŞ YERİ
KİRALARINDA KİRACININ TAHLİYESİ
..........................................................................
479
S
TJ
. A
V
. U
MAY
 B
ÜYÜKDAĞ
FATURANIN TARİHSEL SÜRECİ, UYGULAMASI VE MADDE İLE İLGİLİ BİR ÖNERİ
.........
489
R
ÜKNETTIN
 KUMKALE
SERDAR ÖZERSİN’İN ANILARI

SERDAR ÖZERSİN ÖZGEÇMİŞİ
..................................................................................
521

A
LI
  HABERAL
................................................................................................
527

Ş
AKIR
 KALELİ
...................................................................................................
528

Y
EKTA
 G
ÜNGÖR
 ÖZDEN
.....................................................................................
530

C
UMHUR
 BOZKURT
..........................................................................................
532

F
UAT
 AKÇAM
..................................................................................................
533
XIV
İçindekiler

B
UKET
 ESİNER
.................................................................................................
534

O
KTAY
 KAYNARCA
..........................................................................................
535

F
ATMA
 H
ÜLYA
 EFE
............................................................................................
536

U
FUK
 R
ECEP
 ÇINAR
..........................................................................................
539

Ş
ÜKRAN
 ERCAN
...............................................................................................
540

Ş
EKIP
 MOSTUROĞLU
......................................................................................
541

V
OLKAN
 AŞIK
...................................................................................................
542

Ö
ZGÜR
 Ö
ZYILKAN
...............................................................................................
544

S
EYIT
 ARDIÇ
....................................................................................................
545
İSMAİLCAN ÖZERSİN MEKTUPLARI

İSMAİLCAN ÖZERSİN ÖZGEÇMİŞİ
.............................................................................
549

R
ANYA
.............................................................................................................
562

A
TAKAN
...........................................................................................................
567

C
ÉDRIC
 L
E
 Q
UELLEC
............................................................................................
572

R
ACHELE
C
OPPOLA
.............................................................................................
577

L
OVE
UR
 M
UJERE
...............................................................................................
579

I
SI
..................................................................................................................
581

M
OMO
............................................................................................................
583

Z
EYNEP
 Y
ÜKSEL
..................................................................................................
586

K
IYO
...............................................................................................................
591

K
ADRI
 ÖZERSİN
...............................................................................................
594