Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Anonim Şirketlerde Genel Kurullara Elektronik Ortamda Katılım - ALİ OSMAN ÖZDİLEK

Anonim Şirketlerde Genel Kurullara Elektronik Ortamda Katılım - ALİ OSMAN ÖZDİLEK



Sayfa Sayısı
:  
127
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2017
ISBN NO
:  
9789750243868

255,00 TL









 
Tüm dünya hızla dijitalleşirken ve bu durum hem iç pazarda hem dış pazarlarda rekabeti çok sertleştirmişken Türkiye, yaptığı çağdaş Türk Ticaret Kanunu ile bu sert rekabetin içinde yer alabilmek için gerekli hukuki araçları da tesis etmiştir. Bu araçlardan en önemlilerinden biri de anonim şirket genel kurullarına elektronik ortamda katılımın sağlanmasıdır. Nitekim Türk Ticaret Kanunu'ndaki ana düzenlemenin hemen ardından ikincil düzenlemeler de yapılmış ve gerekli teknik altyapı da hazırlanarak sistem hızlı bir şekilde hayata geçirilmiştir.

Özellikle çokuluslu şirketlerin Türkiye'de faaliyet göstermesi ve birleşme ve devralmalar ile uluslararası nitelikli şirketlerin ortaya çıkması ile genel kurulların tüm hissedarların katılımıyla fiziki ortamlarda yapılması fiilen neredeyse imkansız hale gelmiştir. Anonim şirket genel kurullarına elektronik ortamda katılımın sağlanmasıyla bu zorluk aşılmış ve şirketlerin kurumsal yönetişim ilkeleri doğrultusunda yönetilebilmesinin ve sert rekabet içinde mücadele edebilmelerinin önü açılmıştır. Bu konuda Türk hukuk literatüründe yazılmış eser sayısı konunun öneminin aksine sınırlı sayıdadır.

Bu kitap ile daha önce ele alınmamış bir konu olan, elektronik ortamda katılımın gerçekleştiği anonim şirket genel kurullarında alınan kararların yokluk ve butlan yaptırımları açısından incelemesi yapılarak, bu genel kurullarda alınan kararların sıhhati konusunda ortaya çıkabilecek hukuki tartışmalara katkı sağlamak amaçlanmıştır.

Konu Başlıkları
    Anonim Şirketlerde Genel Kurullar ve Elektronik Ortamda Genel Kurullara Katılım
    Genel Kurul Kararlarının Yokluğunun ve Butlanının Elektronik Ortamda Katılıma Özgü Sebepler Açısından İncelenmesi
    Türk Ticaret Kanunu
    Anonim Şirketlerde Elektronik Ortamda Yapılacak Genel Kurullara İlişkin Yönetmelik
    Anonim Şirketlerin Genel Kurullarında Uygulanacak Elektronik Genel Kurul Sistemi Hakkında Tebliğ
    Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarının Usul ve Esasları İle Bu Toplantılarda Bulunacak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Temsilcileri Hakkında Yönetmelik