Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (43)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Tam Yargı Davaları - NAZIM TAHA KOÇAK

Tam Yargı Davaları - NAZIM TAHA KOÇAK



Sayfa Sayısı
:  
400
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9789750260506

1.160,00 TL











İdarenin hukuki sorumluluğu, kamusal faaliyetler sonucunda, idare ile yönetilenler arasında yönetilenler zararına bozulan ekonomik dengenin yeniden kurulması ve idari etkinliklerden dolayı bireylerin uğradığı zararın idarece tazmin edilmesi olanağını sağlayan bir hukuksal kurumdur.


 


Tam yargı davaları, idarenin faaliyetlerinden ötürü, hakları zarara uğrayanlar tarafından idare aleyhine açılan tazminat davalarıdır. Bu tür davalarda yargı mercii, hem olayın maddi yönünü, yani zararı doğuran işlem ve eylemleri; hem de bundan çıkabilecek hukuki sonuçları tespit edecektir.


 


Kendine özgü kural ve ilkeleri olmakla birlikte özellikle tazmin ilkeleri noktasında idare hukukunun, özel hukuka en çok tam yargı davalarında yakınlaştığı söylenebilir.


 


Çalışmanın ilk bölümünde, idare hukukunun kendine has ilkeleri; teorik bilgiler ve güncel Danıştay kararları ile ortaya konulmuştur.


 


İkinci bölümde ise; hizmet türleri (adalet, belediye, eğitim, gümrük, kolluk, madencilik, sağlık, spor, su, ulaşım hizmetleri ve düzenleyici/denetleyici kurumların faaliyetleri ); zararın kaynağı (terör, doğal afet) ve zarara uğrayanın niteliği (kamu görevlisi, tutuklu/mahkum, vergi mükellefi / sorumlusu) dikkate alınarak yapılan tasnif uyarınca toplam on yedi başlık altında güncel Danıştay kararlarına yer verilirken önemli hususlara "bilgi notu" ve "hatırlatma" başlıkları altında değinilmiştir.


 


Yapılan bu tasnif ile uygulayıcıların ilgili Danıştay kararlarına daha kolay ulaşmaları amaçlanmıştır. Ayrıca her bölümün sonunda konuyla alakalı dava dilekçesi örnekleri de uygulayıcıların istifadesine sunulmuştur.


 


Bilirkişilik faaliyetini icra edenler açısından da son bölümde Danıştayın belirlediği tazmin ilkeleri üzerinde durulmuştur.


 


Konu Başlıkları


Teorik Bilgiler


Güncel Danıştay Kararları


Dava Dilekçesi Örnekleri


Tazmin İlkeleri