Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Karşılaştırmalı Güncel Ceza Hukuku Serisi: 20 Polis Hukuku Prof. Dr. Emin Artuk'a Armağan

Karşılaştırmalı Güncel Ceza Hukuku Serisi: 20 Polis Hukuku Prof. Dr. Emin Artuk'a Armağan



Sayfa Sayısı
:  
416
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9789750260001

525,00 TL










Kolluk gücü, hukuk devletinin en önemli güvenlik kurumlarından olup, yasal ve orantılı güç kullanarak hukuk devletinin ve bu devlet modelinin gerektirdiklerinin yaşama geçirilmesinde başat rol oynamaktadır. Polis gücü, polis devleti için değil, hukuk devleti için vardır ve o doğrultuda kurgulanarak temel hak ve özgürlüklerin korunmasına, toplumsal barışa, kamu düzeni ve hukuk güvenliğine hizmet etmelidir. Bu teşkilatın adli kısmı olsun idari kısmı olsun, düzenleme ve uygulamalarda, kolluk gücüne, yetkin bir hukuk bilgisiyle donatılmak, evrensel hukuk tecrübeleri ve hukuk devleti ilkeleri aktarılmak kadar, kendilerine her açıdan gerekli modern teknik donanım, özlük hakları ve sağlıklı mesleki çalışma koşulları da sağlanmalıdır.


 


Bu kitapta çok farklı ülkelerin polis hukuku ile ilgili mevzuatı ve yargı kararları yer almaktadır. Farklı ülkelerin güncel kolluk mevzuatı ile hem yabancı ülkelerin farklı hukuk branşlarına ait yargı organları, hem yüksek mahkeme kararlarındaki ilkesel bilgi ve emsal uygulamaların Türkçe dilinde aktarımı, Türk okuyucusu açısından da Türk kolluk gücü açısından da önemli yararlar sağlayacaktır.


 


Kitapta, kolluğun sadece idari veya adli görev ve yetkileri değil, onun yetki kullanımı, araç kullanımı veya mesleki hakları ve fırsat eşitlikleri açısından da karşılaştırmalı hukuk verilerine yer verilmiştir. Bu kitaptaki çalışmalarla, okuyucuya, birçok gelişmiş devletin polis hukuku ve ulusalüstü veya ulusal yüksek mahkemelerin içtihatları hakkında da bilgi sunulmuştur.


 


Konu Başlıkları


Federal Almanya Berlin Eyaletinde Dövme Yaptıran Polisin İş Başvurusunun Reddi – (Çev.: Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER)


Karlsruhe Eyalet Yüksek Mahkemesi'nin Kolluk Tarafından Ateşli Silah Kullanılmasına İlişkin Bir Kararı – (Çev.: Arş. Gör. Kerem ÖZ)


Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi'nin Polisin Aşırı Güç Kullanımı İddiasına İlişkin Kararı – (Çev.: Seren Deniz YANIK)


Şikago Polis Departmanının 16 Nisan 2015 Tarihli Kuralları ve Düzenlemeleri – (Çev.: Dr. Öğe. Üyesi Namık Kemal TOPÇU)


Hindistan Kolluk (İtaatsizliğe Teşvik) Kanunu – (Çev.: Dr. Hale AKDAĞ)


İskoçya Polis, Kamu Düzeni ve Cezai Adalet Kanunu – (Çev.: Beste TURAN–Serdar AŞIK)


Fransız Ulusal Güvenlik Kodu – (Çev.: Nazlıcan SAGUN–Başak KAYA–İrem PASİN–Ebru ÇETİNEL)


Virginia Kanunu – (Çev.: Ece YARDIMCI–Sedanur DELİOĞLAN)


A.B.D. Federal Yüksek Mahkemesi (Ekim, 1968) – Von Cleef Et Al. V. New Jersey Kararı – (Çev.: Eylül TARIM)


İsviçre Konfederasyonu'nun Adli Kolluk Merkez Ofisleri ve Diğer Devletlerle Polis ve Gümrük İşbirliği İçin Ortak Merkezler Hakkında Federal Kanun – (Çev.: İrem ARISOY)


Victoria Eyaleti Adalet Mevzuat Değişikliği (Vücuda Giyilen Kameralar ve Diğer Konular) Hakkında 2017 tarih ve 54 sayılı Kanu[8 Kasım 2017 tarihinde kabul edilmiştir.] (Çev.: İrem ARISOY)


Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya İlgili Bölge Mahkemesi'nin, Bölüm 1 No. 13–132. 29 Nisan 2014 – 25 Haziran 2014 Tarih ve 2 Sayılı Kararı– (Çev.: Jülide ARIKAN)


Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi'nin 17–467 Sayı ve 02.04.2018 Tarihli ANDREW KISELA v. AMY HUGHES Kararı – (Çev.: Sait CEYLAN)


MALTA'nın 18 Sayı ve 28 Nisan 2017 Tarihli Kanunu – (Çev.: Seda ULUSOY)


İsviçre Federal Polis Bürosu'ndaki Adli Polisin Görevlerinin Yerine Getirilmesine Dair Yönetmelik– (Çev.: Şevval ŞEN)