Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Herkes için İdari Dava Takip Rehberi

Herkes için İdari Dava Takip Rehberi



Sayfa Sayısı
:  
512
Kitap Ölçüleri
:  
13,5*19,5
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9789750257353

940,00 TL









Kendine özgü kuralları bulunan idari yargılama usulünün iyi bilinmemesi nedeniyle, idari yargı mercilerinde açılan iptal, tam yargı (tazminat) veya vergi davalarının takibinde taraflar, hukuken haklı olsalar bile usulî hatalar nedeniyle hak kaybına uğrayabilmekte ve bu kayıpların daha sonra telafisi çoğu zaman mümkün olmamaktadır.

Kitabın bir önceki baskısından bu yana özellikle yargı sistemi ile ilgili değişiklikler olmuş ve bu çerçevede Askeri Yüksek İdare Mahkemesi lağvedilmiş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçilmesi nedeniyle idari uyuşmazlıklara konu olabilecek (Cumhurbaşkanı Kararı) veya olamayacak (Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi) yeni işlem türleri ortaya çıkmış, Bakanlar Kurulu kararı, Tüzük, müşterek kararname gibi bazı işlemler ortadan kaldırılmış ve OHAL KHK'leri ve Kanunları gereğince tesis edilen işlemlere karşı yargı yolunun açılması nedeniyle buna ilişkin düzenlemeler yapılmıştır. Ayrıca Kamu Denetçiliği Kurumuna (Ombudsmanlık) yapılan başvuruların dava açma sürelerine etkileri de kitaba işlenmiştir. Yapılan tüm bu değişiklikler dikkate alınarak kitap gözden geçirilmiş, güncel yargı kararları ile zenginleştirilmiştir.

Kitap, hukukçuların yanında, idari yargı mercilerinde iptal, tam yargı (tazminat) veya vergi davası açacakların ve takip edeceklerin ihtiyaçlarını karşılayacak, pratik ve uygulamaya yönelik, yoğun bilgi içeren bir eser olarak okuyucunun beğenisine sunulmuştur.

Konu Başlıkları
    İdari Yargı Sistemi ile İlgili Genel Bilgiler
    Davanın Açılması ve Takibi
    Yürütmenin Durdurulması
    Karar Aşaması
    Kararlara Karşı Başvuru Yolları
    Bağlantı, Çekinme ve Hâkimin Reddi, Davanın İhbarı