Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Basın İş Hukuku (Medya Çalışma İlişkileri) - NURAY GÖKÇEK KARACA

Basın İş Hukuku (Medya Çalışma İlişkileri) - NURAY GÖKÇEK KARACA



Sayfa Sayısı
:  
240
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9789750259449

350,00 TL











Son elli yılda özellikle bilgi teknolojisinde yaşanan çok hızlı değişim ve gelişmelere koşut olarak oluşan ekonomik, sosyal ve siyasal koşullar, tüm sektörlerde olduğu gibi medya sektöründe de işin ve iş ilişkilerinin niteliğinde ciddi dönüşümleri beraberinde getirmiştir.


 


Her iş ve meslek gibi gazetecilik mesleği de bu dönüşümlerden hem nitel hem de nicel boyutta etkilenmiştir. Böylece basım işletmelerinin bünyesi içerisinde ek bir faaliyet türü olarak ortaya çıkan gazetecilik, profesyonel bir meslek olarak, nitel dönüşümle, salt haber ve fikir üreten bir meslek olmanın ötesinde, kamuoyu yaratan ve şekillendiren bir meslek olarak, yazılı basın gazeteciliğinden radyo ve televizyon gazeteciliği ile internet gazeteciliğine evrilen bir seyir izlemiştir. Medya sektöründeki büyüme ve gazetecilik mesleğindeki nitel dönüşüm sektörde çalışan gazeteci sayısında da artışa yol açmıştır. Ancak gazetecilik mesleğinde görülen söz konusu nitel ve nicel dönüşümler gazetecilerin iş ilişkilerini düzenleyen mevzuata yansımamıştır. Gazetecilerin iş ilişkilerinin günümüz gereksinimlerine uygun bir şekilde yeniden düzenlenebilmesi için halen yürürlükte bulunan mevzuat eksikliklerinin saptanması yaşamsal önem arz etmektedir.


 


Öğretideki görüşler ve yargı kararları ışığında söz konusu eksiklikler saptanarak gazetecilerin iş ilişkilerinin ayrıntılı bir şekilde inceleme konusu yapıldığı bu kitap, özellikle gazetecilik mesleğine yeni başlayan gazetecileri iş ilişkilerinden doğan mesleki hakları konusunda bilgilendirmek, gazetecilerin iş ilişkilerini düzenleyen mevzuat çalışmalarına ve literatüre katkı sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.


 


Konu Başlıkları


Medyada Gazeteci ve İşveren İlişkileri


Basın İş Kanunu ve Uygulaması


Gazetecilerin İş İlişkileri


Medyada Bireysel İş İlişikleri


Gazetecilerin İş İlişkisinden Doğan Hakları ve Borçları


 


Medya Çalışma Hukuku