Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (43)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Türkiye'de Uygulanan Hükümet Sistemleri ve 2017 Anayasa Değişikliği ile Benimsenen Hükümet Sistemi

Türkiye'de Uygulanan Hükümet Sistemleri ve 2017 Anayasa Değişikliği ile Benimsenen Hükümet Sistemi



Sayfa Sayısı
:  
347
Kitap Ölçüleri
:  
16x24
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9786053008378

336,00 TL











“Türkiye’de Uygulana Hükümet Sistemleri ve 2017 Anayasa Değişikliği ile Benimsenen Hükümet Sistemi” isimli bu çalışma Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans tezi olarak hazırlanmıştır. Çalışmada, Türkiye’de uygulanan hükümet sistemleri anayasal düzenleme ve uygulama üzerinden ayrı ayrı incelemiş ve özellikle 2017 Anayasa değişikliği ile benimsenen Türkiye’ye özgü hükümet sistemi üzerinde ayrıntılı olarak durulmuştur.


İncelenen konuların kapsam itibariyle çok geniş olması, kapsamlı bir araştırmayı gerekli kılmasının yanında bu araştırmanın olabildiğince geniş bir süzgeçten geçirilerek kaleme alınmasına neden olmuştur. Zira çalışmada incelenen her bir başlık ayrı bir çalışmanın konusu olabilecek genişliktedir. Bu sebeple çalışmada Türkiye’de benimsenen hükümet sistemlerine yasama ve yürütme organlarının düzenlenişleri üzerinden bakılmaya çalışılmış, konuyu genişletecek alanlara mümkün olduğunca değinilmemiştir. Çalışma konusunun genişliğinin oluşturduğu bu zorluğu, henüz çok yeni olan 2017 Anayasa değişikliği ile benimsenen sistemi ele alacak olmanın verdiği heyecan unutturmuştur. Bununla birlikte Türkiye’de uygulanan hükümet sistemleri doktrinde ne kadar çok ele alınmış olursa olsun, çalışmada bu konu, anayasal düzen ve uygulama üzerinden ayrı ayrı ele alınarak doktrine farklı bir bakış açısı sunulmaya çalışılmıştır.


Hiçbir eserle ilgili tamamiyet iddiasında bulunulamayacağı gibi özellikle yeni kabul edilmiş bir hükümet sisteminin incelemesini içeren bu çalışmayla ilgili de böyle bir iddiada bulunmak yanlış olacaktır. Tamamlanması bir yıldan az süren bu çalışmanın elbette eksiklikleri ve değinmediği noktalar vardır. Bu nedenle, çalışma hakkında yapılacak her türlü eleştiri ve görüşün çalışmayı bir adım ileri götüreceği kanaatindeyiz.