Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Osmanlıdan Cumhuriyete Kadınlara Çocuklara ve Azınlıklara Karşı Ayrımcılık Şiddet ve Sömürü

Osmanlıdan Cumhuriyete Kadınlara Çocuklara ve Azınlıklara Karşı Ayrımcılık Şiddet ve Sömürü



Sayfa Sayısı
:  
2786
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2018
ISBN NO
:  
9789944483773

260,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...









 

Kitap Osmanlı döneminin bütününü ve Cumhuriyet döneminin ise 2016 yılı ilk baharına kadar olan gelişmelerini esas almaktadır. Bununla birlikte basımdan hemen önceki son aşamada saptanabilen bazı yeni kaynaklar da olanaklar elverdiği ölçüde kitaba işlenmiştir. Osmanlı hukuku ve uygulamasının yerli yerine oturtulabilmesi amacıyla üçüncü Kitabın ilk bölümü konuyla ilgili bulunduğu ölçüde İslâm hukuku ve uygulamasına ayrılmıştır. İkinci Bölümde hem kadınların hem de bazı başlıklarda kadınlarla birlikte değerlendirilmesi uygun olduğu için çocukların durumu birlikte irdelenmişken, üçüncü Bölümde münhasıran çocuklarla ilgili sorunlar ele alınmıştır.

Her bölümde irdelenen çok sayıda alt başlık bulunmaktadır ve buralarda “Ara sonuç”lara yer verilerek değerlendirme, eleştiri ve öneriler özetlenmiştir. Çalışma hukuku, toplumsal cinsiyet, gündelik yaşam, çalışma yaşamı, sosyal politika, toplumsal tarih gibi disiplinler-arası yaklaşımla yürütülmüş ve tarihsel kesişme, örtüşme, kopuş ve süreklilik öğelerine ışık tutulmaya çalışılmıştır.

Çalışmanın tamamlanması üç yıla yakın bir süreyi bulmuştur; kitabın kapsamına giren konuların çeşitliliği, kaynak tarama, değerlendirme gibi standart nesnel nedenlerin yanı sıra bazı ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşmam da hazırlık süresinin uzamasında etkili oldu.