Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Öldürme Suçları Açıklamalı - Örnekli - Notlu - İçtihatlı - Gerekçeli

Öldürme Suçları Açıklamalı - Örnekli - Notlu - İçtihatlı - Gerekçeli



Sayfa Sayısı
:  
594
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9786053009900

163,00 TL











Çok kıymetli Meslektaşlarım;


 


Elinizde bulunan “Öldürme Suçları” adlı kitabımızın kısa süre sonra ikinci baskısını yapmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Teveccühlerinizin sevinciyle yeni yazım umutlarımız filizlenip çoğalmaktadır. Bu nedenle siz kıymetli meslektaşlarımıza teşekkürler ederiz.


 


Bu kitapta ele alıp incelediğimiz konular, Cumhuriyet Savcısının kamu davasına konu ettiği iddianın ve mütalaanın; Avukatın müvekkili hakkındaki esas savunmasının; Mahkemenin ise kurduğu hükmünün esasını oluşturacaktır.


 


Çünkü; öldürme suçu, en eski ve eski olduğu kadar da, en haksız bir insan eylemidir. İnsanın ve insanlığın var olduğu zamanlardan beri bu suç hep icraidir ve işlenegelmektedir.


 


Çağdaş ve demokratik devletlerin her bir insanı ve bu arada tüm insanlığı yaşatma yükümlülüğü vardır. “Yaşam Hakkı” Anayasa ve Milli Kanunlarımızda ve imzalayıp tarafı olduğumuz İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesinin 2. maddesinde de güvence altına alınmıştır.


 


Devletlerin hem yaşama son vermekten kaçınma yükümlülüğü olan “...Asla insanı öldürme...!” diye negatif yükümlülüğü ve hem de, yaşamı koruma ve etkili soruşturma yapma yükümlülüklerini kapsayan “...İnsanları yaşat...!” diye pozitif hükümlülüğü vardır.


 


İnsanın, insanların, insan hayatının ve top yekun insanlığın geleceğinin garantisi bu pozitif ve negatif yükümlülük gizeminde yatmaktadır.


 


Bu ilkeler doğrultusunda kitabımızın;


 


Genel hükümler başlığıyla birinci bölümünü, Taksirle öldürme suçu başlığıyla ikinci bölümünü, Kasten öldürme suçu (yalın/temel öldürme) başlığıyla üçüncü bölümünü, Nitelikli öldürme suçu başlığıyla dördüncü bölümünü, Suçun sübutu, maddi deliller, iddia ve savunma yöntemleri başlığıyla beşinci bölümünü hazırlayıp, her bölüm başına suç hazırladığımız suç tablolarını koyarak, taçlandırdık.


 


 


Kitabımızın 2. Baskısının da bütün hukukçulara yararlı olmasını diliyorum.