Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (43)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

İsviçre Hukuku ile Mukayeseli Türk Haksız Rekabet Hukuku Mevzuatı (TTK m.54-63)

İsviçre Hukuku ile Mukayeseli Türk Haksız Rekabet Hukuku Mevzuatı (TTK m.54-63)



Sayfa Sayısı
:  
334
Kitap Ölçüleri
:  
13,5*19,5
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9786053008330

200,00 TL











Türk hukukunda haksız rekabete ilişkin temel düzenlemeler 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun Ticari İşletme başlıklı birinci kitabının dördüncü kısmında (TTK m.54-63) yer almaktadır. Bununla beraber haksız rekabet hükümlerinin uygulama alanı tacirler arasındaki ihtilaflarla sınırlı değildir. Bu sebeple haksız rekabet hukukunu, ticaret hukukunun içerisinde bir başlık olarak incelemenin, haksız rekabet hukukunun kapsamını tam anlamıyla yansıtmaya yeterli olmadığı kanaatindeyiz. Bu kısımdaki hükümlerin, birtakım değişiklikler de yapılmak suretiyle, özel bir kanun haline getirilmesi haksız rekabet hukukunun ülkemizdeki gelişimi açısından son derece faydalı olacaktır*. Nitekim İsviçre ve Alman hukuklarında haksız rekabet hukuku bu şekilde özel kanunlarla düzenlenmiştir.


 


İsviçre’de 1988 yılından beri yürürlükte olan Haksız Rekabete Karşı Federal Kanun’un 1 ila 8. maddeleri, TTK m.54 ve 55 hükümlerinin mehazını oluşturmaktadır. Ancak anılan hükümler hukukumuza aktarılırken bazı değişiklikler yapılmıştır. Ayrıca 6102 sayılı TTK’nın kabulünden sonra İsvHRK’da birtakım değişiklikler olmuştur. Bu durum TTK m.54-55 ile bu hükümlerin mehazı arasında bazı farklılıkların oluşmasına neden olmuştur. Bu farklılıklara da değinmek adına bu kitapta TTK m.54’ün ve TTK m.55’in her bir bendinin altında bunlara mehaz teşkil eden İsvHRK hükümlerinin güncel Fransızca metinlerine ve bunların tarafımızca yapılan çevirilerine yer verilmiştir.


 


Haksız rekabet hukukunun gelişimi açısından önem arz eden bir diğer önemli husus bu kısımdaki hükümlerin mahkemelerce ne şekilde yorumlandığıdır. Zira haksız rekabet hallerine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken somut olayın şartları büyük önem taşımaktadır. Bazen ufak detaylar dahi varılacak sonucu farklılaştırabilmektedir. Kitapta her bir maddeye ilişkin seçilmiş mahkeme kararlarına yer verilmek suretiyle kitabın bu alanda çalışma yapan akademisyenlere ve uygulamacılara faydalı olması amaçlanmıştır. Yine bu amaçla İsviçre Federal Mahkemesi ve İsviçre’deki kanton mahkemelerinin verdiği ve önemli gördüğümüz bazı kararların tarafımızca yapılan çevirileri de kitaba eklenmiştir.


 


 


Son olarak kitapta, her bir maddenin altında, ilgili maddeye veya o maddedeki alt bentlere ilişkin olarak Türk hukukunda ortaya konmuş bilimsel eserler derlenerek haksız rekabet hukukuna ilişkin bir bibliyografya oluşturulmuştur.