Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (43)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

İş Hukukunda Fazla Çalışma

İş Hukukunda Fazla Çalışma



Sayfa Sayısı
:  
728
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2018
ISBN NO
:  
9789750247705

835,00 TL











Günümüz iş ilişkilerinde yargıya taşınan uyuşmazlıkların başında "fazla mesai" alacakları gelmektedir. İşçi ve işveren arasındaki sözlü veya yazılı anlaşmalar genellikle emredici hukuk kurallarına aykırı olduğundan hukuk âleminde hiçbir hukukî sonuç doğurmamaktadır. Bir diğer mesele ise SGK primleri ve vergi maliyeti nedeniyle ülkemizde işçi ücretlerinin resmi kayıtlarda genellikle düşük gösterilmesidir. Bu nedenlerle de yargıya taşınan ihtilâflarda fazla mesai alacaklarına ilişkin verilen kararlar arasında büyük farklılık ortaya çıkmaktadır.


 


Kitabımızda, tamamen Yargıtay Hukuk Dairelerinin kararlarına yer verilmiş olup, aynı konuda farklılık içeren kararlar aynı başlıklar altında değerlendirilmiştir. Özellikle fazla mesainin ispat vasıtaları üzerinde ayrı ayrı durulmuş ve hakkaniyet indiriminin uygulanmasına ilişkin ilkelere de yer verilmiştir. Fazla mesai açısından büyük önem taşıyan bordro ve bordro tekniklerine ilişkin uyuşmazlıklar ve çözüm önerileri de çalışmamızda önemli yer tutmaktadır. 


 


Fazla mesai taleplerine ilişkin olarak açılacak davaların belirsiz alacak davası olarak açılıp açılamayacağı, fazla mesai de temerrüt başlangıcı, fazla mesai alacağının tabi olduğu zamanaşımı, fazla mesai ücretlerine uygulanacak faiz türü gibi davalar açısından büyük önem taşıyan ihtilâflar ayrı ayrı incelenmiştir. 


 


1 Ocak 2018 itibariyle yürürlüğe giren iş hukukunda zorunlu arabuluculuk uygulanmasıyla ilgili genel açıklamalar ışığında "arabulucuya başvuru" ve "dava açarken" dikkate edilmesi gereken hususlara ilişkin açıklamalar da ayrıca yer almaktadır. 


 


Konu Başlıkları


Zorunlu Arabuluculuk Uygulaması


Yeni İş Mahkemeleri Kanunu


Dava Açarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar