Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (43)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

İdare Hukuku Dersleri C: II

İdare Hukuku Dersleri C: II



Sayfa Sayısı
:  
456
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9789750252570

61,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...











Günümüzde her ülkede idareye uygulanan hukuk kuralları mutlaka vardır, diğer bir ifadeyle her idarenin bir hukuku söz konusudur. Ancak her idarenin hukuku, idare hukuku anlamına gelmemektedir. İdareye özgü hukuk kuralları bulunan ve idarenin işlem ve eylemlerinden doğan davaların ayrı bir yargı düzeninde çözümlendiği ülkelerde idareye uygulanan kurallar idare hukuku adını alır.


Günümüzde; neredeyse her devletin anayasasında, ülkemizde olduğu gibi, hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ilkeleri devletin temel nitelikleri arasında yer almaktadır. Hukuk devleti, hukuka bağlı, hem hukuk kurallarını koyan ve hem de işlem ve eylemlerinde öncelikle hukuka kendisi uyan, sonra bu kurallara uyulmasını isteyen devlettir. Hukuk devletinde; temel hak ve hürriyetler güvence altındadır, kanunların anayasaya uygunluğunun ve idarenin yargısal denetimi, saydamlık hakimdir. Hukuk devleti, idarenin kuruluşuna ve işleyişine hukukun hakim olduğu, idarenin kişilere verdiği zararı ödediği, mahkemelerinin bağımsız olduğu ve hakim ve savcı güvencesinin tanındığı devlettir.


Kitapta; idarenin işlem ve eylemlerine, faaliyetlerine beşeri ve ayni vasıtalarına, denetimine ilişkin idare hukuku kuralları detaylı olarak incelemektedir.