Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Åžubat (116)      Ocak (138)

Hukuk ve Adalet

Hukuk ve Adalet



Sayfa Sayısı
:  
237
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2017
ISBN NO
:  
9786053003021

52,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...











Elinizdeki eser Hukuk Felsefesi ile ilgili yazıların sistematik bir ÅŸekilde bir araya getirilmesiyle oluÅŸmuÅŸtur. Ülkemizde hukuk felsefesiyle ilgili kaynak kitaplar maalesef oldukça sınırlıdır. Yıllardan beri Hukuk Felsefesi derslerine giren bir felsefeci olarak derli toplu bir ders kitabı açığını yakından hissettim. Elinizdeki bu eser aslında hukuk felsefesiyle ilgili farklı zamanlarda yazılmış farklı yazıların kronolojik ve tematik olarak toplanmasıyla oluÅŸmuÅŸtur. Söz konusu yazılar birbirlerinden farklı zamanlarda yazılmış olsa da sonradan bir bütün olarak bakıldığında Hukuk Felsefesinin hatta Hukuk Sosyolojisinin önemli düÅŸünürlerini cem ettiÄŸi gözükmektedir. Aslında Hukuk Felsefesi dersini tematik olarak iÅŸlemek daha faydalı ve daha akılda kalıcıdır.


 


Yukarıda anlatılanlara binaen elinizdeki kitabı hem bir ders kitabı hem de Hukuk ve Siyaset felsefesinin (baÅŸta Platon ve Aristoteles olmak üzere) büyük düÅŸünürlerinin görüÅŸlerini sistematik ve problematik bir biçimde ele alan bir eser olarak görmek mümkündür.


 


 


Maalesef hukuk fakültesi öÄŸrencileri Hukuk Felsefesi dersini gereksiz bir yük olarak görmekte; ona bir türlü gerekli ilgi ve alakayı göstermemektedir. Yıllardan beridir bu dersin önemini anlatmaya çalışsam da çok baÅŸarılı olduÄŸum söylenemez. Ümidim odur ki, Türkiye’de yakın bir gelecekte Hukukun sadece kanun maddesi ezberlemek olmadığı; onun belirli bir insan tasavvuruna ve dünya görüÅŸüne dayandığı, aslında hukuk denen ÅŸeyin de netice itibarıyla insani bir etkinlikten ibaret olduÄŸu; bundan dolayı da insanı anlamadan hukukun da anlaşılamayacağının derkedilmesidir.