Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Edinilmiş Mallara Katılma Rejiminde Değer Artış Payı Alacağı

Edinilmiş Mallara Katılma Rejiminde Değer Artış Payı Alacağı



Sayfa Sayısı
:  
207
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2017
ISBN NO
:  
9789750243875

315,00 TL











4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'muzda edinilmiş mallara katılma rejimi, yasal mal rejimi olarak kabul edilmiştir. Değer artış payı alacağı, edinilmiş mallara katılma rejiminde, yasada düzenlenmiş en önemli kurumlardan biridir. 


 


Eşler, evlilik süresince birbirlerinin malvarlıklarına, malvarlığı veya emek ile katkıda bulunmaktadırlar. Evlilik birliği herhangi bir şekilde sona erdiğinde, eşlerin bu katkıları değer artış payı alacağını gündeme getirmektedir.


 


Değer artış payı alacağı; hukuki niteliği, hesaplanmasındaki zorluklar, aile hukukunun kendine özgü yapısından kaynaklı sıkıntılar, yargılama hukuku kuralları ve yasa boşlukları nazarında, teorik ve uygulamaya yönelik pek çok sorunu bünyesinde barındırmaktadır. Bu sorunlar, birçok tartışma ve görüş ayrılıklarını beraberinde getirmiş; kimi zaman aynı konuda farklı fikirler ileri sürülmüş, kimi zamansa öğretide dile getirilen görüşler ile uygulamanın çatışmasına tanık olunmuştur.


 


Kitabımızda değer artış payı alacağı, öğretideki görüşler, yayınlanmış ve yayınlanmamış Yargıtay kararları, kaynak kanun düzenlemeleri ekseninde incelenmiş; tartışmalı konularına, hesaplama yöntemlerine, çözüm önerilerine yer verilmiş; uygulamada karşılaşılabilecek ihtimallere binaen örnek problemler çözülmek suretiyle konu açıklanmaya çalışılmıştır.


 


Konu Başlıkları


Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi ve Genel Olarak Değer Artış Payı Alacağı


Değer Artış Payı Alacağının Koşulları, Hesaplanması, İspatı ve Artık Değer Hesabına Etkisi


Değer Artış Payı Alacağının Ödenmesi, Değer Artış Payı Alacağı Davalarında Yargılama Usulüne İlişkin Özellikler, Zamanaşımı