Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Denetim İlke ve Esasları ( 2 Cilt Takım )

Denetim İlke ve Esasları ( 2 Cilt Takım )



Sayfa Sayısı
:  
1770
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2017
ISBN NO
:  
9786059146371

800,00 TL











"Daha önce altı baskı yapan ve yoğun ilgi gören eser, mevzuattaki değişiklikler ve düzenlemeler çerçevesinde yeniden ele alınarak güncellenmiş, daha önceki baskılarda yer alan fakat uygulama olanağı ortadan kalkan müesseseler ise eserden çıkarılmıştır.


Eserin ilk cildinde, temel denetim teknikleri ve yöntemleri açıklandıktan sonra bağımsız denetime ilişkin temel düzenlemelere ve güncel muhasebe standartlarına yer verilmiştir. Vergi revizyon sürecinde kullanılan vergi mevzuatına ilişkin temel mevzuat bilgisi, tartışmalı konulardaki yargı organı kararları ile farklı görüşler eserin birinci cildinde sunulmaktadır.


Eserin ikinci cildi ise uygulamada karşılaşılan güncel sorunlara dayalı örnek vergi revizyonu soruları ve bunların detaylı açıklamaları ile muhasebe kayıtlarını ve yeniden düzenlenmiş doğru vergi beyannamelerini içeren çözümleri içermektedir. Eserin bu baskısında ayrıca 6183 sayılı Kanun ile ilgili uygulama örneklerine de yer verilmiştir.


Bu haliyle eser; okuyucuya ilk cildinde vergi revizyonu sürecinde ihtiyaç duyulan mevzuat bilgisini ve denetim tekniklerini detaylı olarak aktarırken ikinci cildinde yer verilen soru ve çözümleri ile de vergi revizyonu pratiği imkanı sağlamaktadır.


Bu eser; vergi mevzuatı ile ilgili mesleki yeterlik sınavlarına, Yeminli Mali Müşavirlik sınavlarına ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavlarına hazırlanan kişilerin başvurabilecekleri temel bir kaynak niteliğindedir.


Ayrıca eser; vergi hukuku ve revizyonu konularında uygulamada bulunan denetim elemanlarının, yeminli mali müşavirlerin, serbest muhasebeci mali müşavirlerin ve diğer uygulayıcıların icra esnasında karşılaşabilecekleri çok sayıda soruna ilişkin alternatif bakış açıları koyması, konuya ilişkin idare ve yargının görüşlerine yer vermesi nedeniyle bu kesimler açısından da başvurulabilecek niteliktedir."(Arka Kapak Yazısı)


 


Konu Başlıkları


 


Denetim Kavramı


Vergi Denetimi ve Revizyonu


İşletmelerde Randıman


Değerleme, İstisnalar ve İndirimler


Örtülü Sermaye ve Örtülü Kazanç


Ticari Kardan Mali Kara Geçiş