Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Çözümlerle İş Kanunu Sorunları ( 3. Baskı )

Çözümlerle İş Kanunu Sorunları ( 3. Baskı )



Sayfa Sayısı
:  
282
Kitap Ölçüleri
:  
16x24
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9789750256783

275,00 TL











İşyerine teftişe gelen iş müfettişinin temel amacı işverene idari para cezası uygulamak ve onu zor durumda bırakmak değildir. İş müfettişi, işyeri uygulamaları ile iş mevzuatı arasındaki uyumsuzlukların giderilmesinde işverene yardımcı olmak için oradadır. Ancak temel İş Kanunu uygulamaları açısından yetersiz düzeyde bilgi sahibi olan işveren için bu durumlarda hissedilecek en önemli duygu "belirsizlik" olacaktır. Aynı belirsizlik; işten ayrılan işçi, işveren aleyhine dava açtığında da yaşanacaktır.


Belirsizliği ortadan kaldırmanın yolu ise, iş mevzuatı uygulamasıyla ilgili yeterli bilgiye sahip olmaktır. Bu kitapta ele alınan konular, akademik bir dil kullanılmadan ve işverenlerin işyerinde karşılaştığı temel sorunlar göz önüne alınarak hazırlanmıştır. Bu nedenle iş mevzuatında yer alan konuların tamamı seçilmemiş, işverenin işyerinde karşılaşma ihtimali en yüksek olan konu başlıkları, anlaşılır ve uygulamaya yön verecek bir dille anlatılmıştır.


Kitapta; işyerinde insan kaynakları biriminin sıkça muhatap olduğu ve uygulamada birlik sağlanamayan konular açıklanmış, bu konularla ilgili örnek olaylar çözümlenmiş ve son olarak da konularla ilgili önemli Yargıtay kararları yer almıştır. Ayrıca üçüncü baskıyla birlikte, 2019 yılı temmuz ayına kadar yapılan mevzuat değişikliklerinin tamamı kitaba işlenmiştir.