Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Ceza Muhakemesi Hukukunda Koruma Tedbirleri Nedeniyle Tazminat Davaları

Ceza Muhakemesi Hukukunda Koruma Tedbirleri Nedeniyle Tazminat Davaları



Sayfa Sayısı
:  
222
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2017
ISBN NO
:  
9789750241222

85,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...









Suç şüphesi üzerine başlayıp devam eden ceza yargılamasında asıl amaç, maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasıdır Kanunda yer alan koşulların varlığı halinde koruma tedbirlerine başvurulabilmektedir. Koruma tedbirleri ile delillerin tespiti, toplanması, muhafazası yapılırken, özgürlük hakkı, mülkiyet hakkı ve özel yaşamın gizliliği gibi bir takım temel hak ve hürriyetler sınırlandırılmaktadır. 


 

Kişi güvenliği ve özgürlüğü adına koruma tedbirleri, bir takım sıkı koşullara bağlanmıştır. Bu kapsamda keyfiyetin ve uzun tutukluluğun engellenmesi adına azami süreler belirlenmiş, yakalamada bazı yasaklar öngörülmüş, aramada ölçülülük gibi birey lehine bir takım güvenceler getirilmiş, ancak yine de hak ihlallerinin önüne geçilememiştir. Böylece uygulanan koruma tedbirleri bireylerin zarara uğramalarına neden olmuştur.


 

Hukuk Devleti olmanın bir gereği olarak Devlet, uygulanan koruma tedbiri nedeniyle zarar gören kişinin maddi ve manevi bütün zararlarını tazmin etmektedir. CMK'nın 141 ila 144'üncü maddeleri arasında yer alan hükümler çerçevesinde, zarara uğrayan kişiler, ağır ceza mahkemesinde Devletten maddi ve manevi tazminat talebinde bulunabilmektedir. Verilen tazminat ile Devlet haksız olduğunu kabul ederek bir nevi zarar gören kişiden özür dilemektedir. Sonuçta bireysel olarak uğranılan zarar giderilmekte ve haksız veya hukuka aykırı olarak uygulanan koruma tedbiri ile zedelenen adalet anlayışının yeniden sağlandığı varsayılmaktadır.


 

Konu Başlıkları

Güncel Yargıtay Kararları

Dava Dilekçe Örnekleri

OHAL KHK'ları

Uygulamadaki Sorunlar ve Çözüm Önerileri